Vaikų darželiuose mažėja, bet neaišku, ar dėl gripo

Sostinės darželinukai Vilniuje siaučiančiam gripo virusui atsparesni nei moksleiviai. Nors vaikų gretos grupėse tirpsta kasdien, dėl gripo epidemijos neuždarytas nė vienas darželis.

Ikimokyklinių įstaigų direktorių teigimu, auklėtiniai lieka namuose ne dėl ligų, o todėl, kad juos gali prižiūrėti nuo pamokų atleisti vyresnieji broliai ar sesės.

„Per šias dienas darželyje sumažėjo apie 30 vaikų, tačiau pažymų, kad jie serga, dar negavome“, - portalui sakė Sausio 13-osios gatvėje įsikūrusio darželio „Čiauškutis“ ūkvedė Irena Urbanienė.

Kas, kada ir kodėl neatvyko, darželių vadovybė fiksuoja kasdien, tačiau konkrečios statistikos dar neturi. Sako, kad surinkti duomenys bus suvesti penktadienį arba pirmadienį, kai pasimatys, kiek vaikų darželyje nepasirodė po savaitgalio.

Darželyje „Giraitė“ ketvirtadienį buvo vos 90 auklėtinių - pusė visų vaikų. Tačiau darželio direktorė Arina Petrova neskubėjo daryti išvados, kad tai – dėl gripo. Veikiau dėl to, kad sostinės mokykloms paskelbus karantiną darželinukus ėmėsi globoti vyresnieji šeimos vaikai.

„Iki vakar dienos mūsų darželio lankomumas buvo labai geras. Šiandien vaikų mažiau. Tėvai paskambina, paaiškina, kad mažylis kosti, tačiau temperatūros lyg ir neturi. Vadinasi, negalima teigti, kad tai – gripas. Galbūt vaikai atsparesni arba gripo epidemija mus pasieks šiek tiek vėliau“, svarstė darželio „Naminukas“ vadovė Regina Grybauskienė.

Nuo galimo viruso darželiai ginasi profilaktinėmis priemonėmis. „Pedagogai dezinfekcinėmis priemonėmis perplovė visus žaislus – atlikome generalinę patalpų dezinfekciją, dažniau vėdiname patalpas, intensyviau plaunamės rankas, vaikus mokome nekišti žaislų į burnas. Klauso. Matyt, tėvai namuose irgi apie tai kalba. Vaikai viską supranta“, - pasakojo R.Grybauskienė.

Darželiuose dirbančios slaugės stenduose iškabino informaciją apie būdus, kaip apsisaugoti nuo gripo, kaip jis plinta ir kokie požymiai juo užsikrėtus.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakyme nurodoma ikimokyklinėse vaikų įstaigose laikinai nutraukti darbą, jeigu dėl gripo ar ūmių virusinių kvėpavimo takų infekcijų darželio nelanko daugiau nei 20 proc. vaikų. Tačiau savivaldybės atstovo spaudai Mindaugo Savicko teigimu, darželiai galėtų dirbti, net jei juos lankytų vos keli auklėtiniai. „Dirbantys tėvai neturi kur jų palikti, todėl darželiams nerekomenduoja visiškai užsidaryti“, - sakė M.Savickas. 

Iš viso Vilniuje yra apie 150 ikimokyklinio ugdymo įstaigų. 


Šiame straipsnyje: darželiaivaikaigripasepidemija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių