Vagies schema: pažintis su mergina, paskui - jos automobilio vagystė

Kauno policijos pareigūnai sulaikė jaunuolį, kuris susipažinęs su merginomis, vėliau pagrobdavo jų turtą: papuošalus, kompiuterius ir netgi automobilius.

Šiuo metu Kauno policijoje atliekami du ikiteisminiai tyrimai dėl turto vagysčių, kuriomis įtariamas 22-ejų metų Kaune gyvenantis Karolis Skrickis. Įtariama, kad 2010 m. rugpjūčio mėnesį jis įsibrovė į namą Juodkrantės g., iš kurio pagrobė kompiuterinės technikos, papuošalų, įvairių įrankių, kitų daiktų bei automobilį „VW Passat“. Turtinė žala siekė 27 tūkst. litų.

Lapkričio 15 d., apie 22.30 val., K.Skrickis pagrobė pilietei Ž. J. (g. 1988) priklausantį 16,4 tūkst. litų vertės automobilį „Peugeot 307“ bei automobilyje likusius merginos asmeninius daiktus.

Tyrimo metu nustatyta, kad darydamas nusikalstamas veikas, K.Skrickis naudodavo tą pačią schemą: internete susipažindavo su merginomis, bendraudamas su jomis susirinkdavo reikiamą informaciją ir suplanuodavo turto vagystę.

 

K.Skrickiui pareikšti įtarimai dėl vagysčių (LR BK  178 str. 2 d.), už ką gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Šiuo metu jis sulaikytas 48 valandoms. K.Skrickis dar laukia teismo sprendimo už nusikaltimą, numatytą LR BK 284 str. 1 d. (viešosios tvarkos pažeidimas).

 

Pareigūnai neatmeta, kad nuo šio asmens galėjo nukentėti ir daugiau asmenų, todėl prašo juos paskambinti į Kauno policiją tel. 8-37 303 109, 303 518.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių