Vadovauti Kauno apygardos prokuratūrai pretenduoja 6 prokurorai

Vadovauti Kauno apygardos prokuratūrai pretenduoja šeši kandidatai, pranešė Generalinė prokuratūra. Paraiškų padavimo terminas baigėsi antradienį.

Kandidatai eiti Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas yra Generalinės prokuratūros prokuroras Ugnius Vyčinas, Kauno apygardos prokuroras Rolandas Mackevičius, Kauno miesto apylinkės prokurorai Marius Kuzminovas ir Virginijus Mizaras, Kaišiadorių rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius ir Klaipėdos rajono prokuroras Donatas Lengvinas.

Ankstesnis Kauno apygardos prokuratūros vadovas Kęstutis Betingis į žemesnes pareigas perkeltas blogai įvertinus jo vadovaujamų prokurorų atliktą Kauno pedofilijos bylos ir su ja susijusių dviejų žmogžudysčių tyrimą.

Generalinio prokuroro patarėja Vilma Budėnienė BNS teigė, kad pokalbis su visais kandidatais vyks artimiausiu metu.

Kandidatus vertins speciali komisija, sudaryta iš 7 asmenų. Kandidatai bus vertinami balais, o atrinktas prokuroras, įvertinus jo gebėjimus, dalykines ir asmenines savybes, bus siūlomas generaliniam prokurorui, kuris priims galutinį sprendimą.

Prokuratūros įstatymas numato, kad tokias pareigas eiti gali asmuo, turintis ne mažesnį kaip penkerių metų tarnybos prokuroru ar darbo teisėju stažą, arba asmuo, kuris turėdamas teisės krypties socialinių mokslų daktaro ar habilituoto daktaro laipsnį ne mažiau kaip penkerius metus yra dirbęs teisinį pedagoginį darbą.

"Pokalbio metu bus žiūrima į žmogaus motyvaciją, tikslus. Aukštesnes prokuroro pareigas turi užimti asmuo, išsiugdęs geriausias dalykines ir asmenines savybes. Komisija vertins stažą, tarnybinės veiklos kokybę ir kitus svarbius dalykus. Taip pat atkreips dėmesį į jo tiesioginio vadovo nuomonę", - sakė generalinio prokuroro patarėja.


Šiame straipsnyje: Kęstutis Betingis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių