V.Adamkui - dar vienas garbės daktaro vardas

Vakar vykusioje iškilmingoje ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto šventėje Lietuvos Respublikos prezidentui Valdui Adamkui ir tarptautiniu mastu pripažįstamam strategijos ekspertui prof. dr. Peter Lorange suteikti universiteto garbės daktaro vardai.

ISM rektoriaus doc. dr. Nerijaus Pačėsos teigimu, ISM garbės daktaro vardas prezidentui Valdui Adamkui suteiktas už žymų indėlį vykdant Lietuvos aukštojo mokslo reformą, o profesoriui P. Lorange – už pagalbą šviečiant Lietuvos verslo bendruomenę. Teikimas vyko minint ISM – pirmojo nevalstybinio universiteto Lietuvoje – veiklos dešimtmetį.

Į universiteto 10-mečio šventę susirinko universiteto akademinė bendruomenė, Magistrų klubo nariai, verslo bendruomenės atstovai svečiai iš kitų šalių. V. Adamkus ir prof. dr. P. Lorange universitete susirinkusiai verslo bendruomenei skaitė paskaitas apie verslumą ir lyderystę pokyčių metu.

Prezidentas V. Adamkus pasisakė už Lietuvos aukštojo mokslo reformos idėją, ragino Seimo narius, akademinę bendruomenę ir Lietuvos visuomenę ryžtis pertvarkai, kuri būtina siekiant didinti Lietuvos universitetų konkurencingumą, kelti aukštojo mokslo lygį ir užtikrinti kokybiškas studijas, jų profesinį pritaikomumą.

Buvęs valstybės vadovas yra apdovanotas 35-iais įvairių šalių aukščiausiais valstybiniais ordinais, Atėnų miesto Aukso grandine, taip pat Lietuvos Skautų sąjungos Geležinio Vilko ordinu, Lietuvos Šaulių sąjungos Žvaigždės ordinu, Tarptautinio olimpinio komiteto apdovanojimu už Sporto ir olimpinio judėjimo plėtojimą. V. Adamkus yra daugelio Lietuvos bei kitų šalių universitetų ir aukštųjų mokyklų garbės daktaras.


Šiame straipsnyje: ISMAdamkus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių