V. Grubliauskas ramina, kad sportui skiriamos biudžeto lėšos nemažės

Kolegijos svarstymui – sporto reformos

Klaipėdos miesto tarybos kolegijoje ketvirtadienį bus pristatyti Klaipėdos sporto sistemos reformos metmenys ir veiksmų planas, kaip pasiekti racionalesnį ir skaidresnį lėšų paskirstymą sporto šakoms, efektyviau valdyti sporto bazes ir klubus, kaip pagerinti paslaugų kokybę ir paskatinti bendruomenės fizinį aktyvumą.

„Iš kolegų tikiuosi supratimo ir racionalios diskusijos dėl to, kaip efektyviau pertvarkyti miesto sporto įstaigas bei paskirstyti viešuosius finansus, nes esama sistema netenkino nei lėšas skirstančiųjų, nei jas gaunančiųjų“,- sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, spaudos konferencijoje pristatydamas naują uostamiesčio sporto reformos įgyvendinimo etapą.

V. Grubliauskas teigė puikiai suprantantis, jog šios permainos sukelia nesaugumo pojūtį ir baugina žmones, tačiau dar kartą pabrėžė, jog sportui skiriamos miesto biudžeto lėšos nemažėja. Kaip ir iki šiol, tam numatoma skirti 3,5 proc. Klaipėdos biudžeto dalį, tačiau jų paskirstymą iš esmės keis numatomas diegti bazinis sportininko krepšelis bei naujai nustatytos Klaipėdos prioritetinės sporto šakos.

Politikams teikiamas svarstyti veiksmų planas, anot miesto vadovo,  tik išdėlios veiksmus laiko perspektyvoje ir leis tęsti tolesnes diskusijas su sporto bendruomene.

„Nei Savivaldybės administracija, nei politikai neturi tikslo priimti vienašališkus sprendimus. Priešingai, per Sporto kongresą girdėjome sporto bendruomenės nepasitenkinimą esama sistema, kruopščiai analizavome situaciją. Nebijau sakyti, kad inicijuojama sisteminė pertvarka jau yra diskusijų su sporto bendruomene rezultatas, kuriuo tikimės pasiekti, kad viešieji finansai dirbtų sportui, o ne sistemos funkcionavimo palaikymui“, - sakė meras.


Šiame straipsnyje: Vytautas Grubliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

neidomu

neidomu portretas
jau tokia tendencija kad niekam neidomu .ka veikia meras ir taip toliau politikai ..zmonnes laukia meteorito ...nes daug komentaru kai pvz puteikis iseina su kokia tema ... tai visas tas judesis polika politiku darbas zmonems tai yra leliu teatro pasaka uz neptuno buvusio restorano , geriau jau 10-12 klasiu pasakoti pakaios kokie klanai veikia klaipedoja .kas yra itaka kuo ta itaka skiroasi nuo nusikalstamos veiklos ..kaip kovojama del pinigu protegavimo vienai ar kitai bendrovej ir kodel protegavimas nera nusikaltimas ir taip toliau ....

neidomu

neidomu portretas
buldozeriukas veikia, svarbiausia padaryti reforma draugelius pamaloninti viesosiomis istaigomis,kitus paputus miglos apie grazius siekius i darbo birza

NORS KIEMUS SUTVARKYTU

NORS KIEMUS SUTVARKYTU portretas
Reiketu ponams isejus is siltu kabinetu pervaziuoti per miesta ir paziureti kur yra nors viename kieme sutvarkyta sporto aikstele ,kaskoks turnikas ,krepsinio vienetai ..Miegamuju rajonu laikai tusti tai isliginus butu galima koki leda uzpilti ,vasara koki sveikatos svente surenkti .mokyklu sporto baze pokarine ,toks nedidelis miestas ir nieko negali sutvarkyti kiek apleistu vietu kur galima sukurti geras sporto bazes ,poilsiui .Parkas ,vasaros estrada ,kiek lauku tusciu karkle ,cia galima irenkti penkis Druskininkus uostamiestis nieko neturim ka pasiuliti sveciams tik gamyklu ,labdariniu ir Akropoli .......vis zadama ir zadama ,kad ir dabar zada statyti studentu miestelyja kaskoke gidykla bet tik 2020 metais tai kas cia per strateginis objektas kad tiek metu reikia statyti .oj juokas per asaras .nors kiemus sutvarkytu kur masina pasistatyti kiep pilna tusciu aiksteliu ,lauku vis zada ir zada ...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių