Užupyje – Šv. Patriko dienos linksmybės

Žalia Vilnia, airiški šokiai, garsi muzika, Šv. Patriko dienos kepurėmis pasipuošę vilniečiai ir miesto svečiai, airiškas troškinys ir alus. Saulėtą šeštadienio popietę Užupyje netrūko linksmybių.

Kovo 17-ąją Airijoje ir svetur gyvenančių airių švenčiama Šv. Patriko diena jau ne pirmus metus minima ir mūsų šalyje. Į šventę susirenka ne tik Lietuvoje gyvenantys ar čia viešintys airiai, bet ir patys tautiečiai linksminasi įsijuosę.

„Švenčiame šią dieną, nes į linksmybes pakvietė draugai. Kita vertus, o kada šventės buvo nelinksmos? Čia geros nuotaikos tikrai netrūksta“, - sakė Užupyje su drauge besilinksminanti Teresė.

Užsieniečių čia taip pat netrūko. „Turime Vilniuje draugų, taigi šiemet nusprendėme Šv. Patriko dieną atšvęsti Lietuvoje. Atvykome čia savaitgaliui. Žinote, tai mūsų nacionaline šventė, Airijoje vyksta paradai, būna labai smagu. Be to, mano vardas Patrikas, taigi man tai – dviguba šventė“, - šypsodamasis kalbėjo airis Patrickas.

Šeštadienį prasidėję Šv. Patriko dienos renginiai truks iki pirmadienio. Užupyje pažaliavo Vilnia, o šeštadienio vakarą žalia spalva nusidažys ir Katedros varpinės bokštas. Vilniečiai ir miesto svečiai 17 val. kviečiami užsukti ir į barą „Piano Man“, kur galės pasimokyti airiškų šokių.

Šv. Patriko dieną visame pasaulyje švenčia apie 70 mln. žmonių, turinčių airiško kraujo arba kitaip susijusių su Airijos sala. Jie švenčia su airiška muzika, maistu, šokiais, literatūra ir airiška meile gyvenimui.

KITI ŠV. PATRIKO DIENOS RENGINIAI SOSTINĖJE

Kovo 17 d.

12.30 val. viešbutyje „Novotel“ vyks tradicinių Airiškų patiekalų ir gėrimų degustacija. Bus rengiami airiški priešpiečiai, lankytojai galės vėl pamatyti airiškus šokius, skambės airiška muzika. Vietas reikia rezervuoti iš anksto.

Kovo 18 d.

13 val. Vilniaus miesto savivaldybės 2 a. fojė (prie Tarybos posėdžių salės) vyks airių šokėjų pasirodymas. Renginys nemokamas.

18 val. Vilniaus mokytojų namuose vyks Airijos paveldo pristatymas, kurį vilniečiams parengė Airijos ambasada. Po prezentacijos – Airijos šokėjų pasirodymas ir airiškų patiekalų bei gėrimų degustacija. Dėl detalesnės informacijos kreiptis į Mokytojų namus. Bilieto kaina – 20 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neapsakomas renginys

Neapsakomas renginys portretas
Teko but pries metus Airijoje,labai, labai,labai silti prisiminimai .Su Sv.patriku,ir nebukit rustus,pikti o yrac PAVYDUS !

Algirdas

Algirdas portretas
Šaunuoliai airiai - ištikimai laikosi savo tradicijų. Prieš keletą metų šią dieną buvau Majamyje. Buvo nuostabi šventė su žaliu alum, nuostabus renginys ir reginys, minios žmonių...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių