Užupio Respublika kviečia į 13-ąją nepriklausomybės dieną

Skalaujama kasdienybės bangų, sala laike – Užupio respublika - pasiruošusi peržengti savo 13-ąjį gimtadienį.

Kaip ir kiekvienais metais balandžio 1-ąją bus švenčiama Užupio Respublikos nepriklausomybės diena.

Nepriklausomybės diena prasidės 14 val. muitinės postų atidarymu ir svečių pasveikinimu ant Užupio, Malūnų ir Paupio gatvių tiltų. Tuo pačiu metu Angelo aikštėje vyks iškilmingas Neringos miesto atstovybės atidarymas Užupio Respublikoje.

Pramogų netrūks ir užupiukams bei mažiesiems svečiams. Užupio kavinės terasoje (Užupio g. 2)  14.30 val. bus švenčiamas jau tradicija tapęs Austėjos gimtadienis. 16 val. teatras “Senamiesčio lėles“ pristatys spektaklį „Gerasis šuo Fredis“. Pasibaigus spektakliui, 16.45 val. visus svečius kviečiame pasiklausyti įstabaus Užupio akordeonų orkestro skambesio.

Nėra užupiečio, kuris nejaustų atsakomybės dėl beglobių gyvūnų. Net ir Užupio Respublikos konstitucijoje skiriamas ypatingas dėmesys gyvūnas. Šiuo tikslu, Užupio draugai iš gyvūnų globos draugijos nuo 15.30 val. visoje Užupio teritorijoje vykdys akciją – Mano globotinis. Visame Užupyje veiks gyvybės vagonėliai “Beglobis”. Neabejingi beglobiams gyvūnams, kviečiami prisijunkti prie draugiškos iniciatyvos. 17 val. – taikos valanda. Užupio tilto prieigose į Vilnelę bus paleista 100 žuvyčių naujam gyvenimui.

Užupio Respublikos nepriklausomybės dienos kulminacija – iškilminga šventės eisena, kuri prasidės 18 val. prie Užupio gimnazijos ir pasibaigs iškilmių ceremonija Užupio Angelo aikštėje. Eisenoje dalyvauja Užupio gyventojai bei visi švęsti nusiteikę atvykusieji.
Kaip ir kasmet, nepriklausomybės dienos  proga bus gausu muzikos. Šventę vainikuos koncertai, kurie vyks Angelo aikštėje, Užupio kavinėje (Užupio g. 2) bei galerijoje-klube „Stopkė“ (Užupio g. 2 A). Šventės dalyvius ir svečius savo muzikalumu džiugins visiems gerai žinomos grupės - „Empty“, „Polerizuoti stiklai“, „Žalvariniai“, atlikėjai Eduardo Gimenezas ir grupė, Domantas Razauskas, o taip pat ir jaunieji talentai –konkurso „Garažas“, skirto jauniems atlikėjams laureatai grupė „Jing'a'ling“. 20.30 val. klube „Stopkė“ senieji grupės "BITĖS" nariai Šarūnas Janutėnas ir Deividas Nutautas pristatys ypatingąjį solinį vakarą su siurprizais draugams ir žiūrovams.

„Paauglystė – sklidina gaivios įtampos bei pavasarinio nerimo, lyg švyturys visatoje, ūkia erdvėms ir toliams, besiklausydama savo balso aido...

Kas parneš žinią: „aš ir tu – vieno kraujo“? Paukščiai, braidžiojantys po atvirą dangų? Žvilgsniais prijaukintos žuvys? Ar vėjai pučiantys iš Koheleto knygos?

Paauglystė – protesto amžius. Jo esmė – laisvė, ji gyva tikėjimu, kad tik meilė, lyg Nojaus laivas, mus išgelbės.“

Visi neabejingi, prijaučiantys, mylintys ir palaikantys maloniai kviečiami atvykti. Kaip ir kiekvienais metais esate visi labai laukiami!

Balandžio 1-oji bus tikrai vadinama nerealioji!


Šiame straipsnyje: užupio gimtadienisUžupis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių