Užupietis M.Abramavičius 2008-uosius paskyrė Gruzijai

Aktyvus Užupio respublikos menininkas Marius Abramavičius Neboisia 2008-uosius metus skyrė Gruzijai ir pristatė kūrybinį projektą „ALAVERDI: Lietuva – Gruzija – Užupis“.
 
„Jau pilnas esu kalnų viršūnės vėjo, saulės gėlių kvapo, jūros akmenėlių gurgėjimo, žalių džiunglių, senamiesčių labirintų gatvelių, tarpeklių ir slėnių, alyvų ir liepų žydėjimo, pirmo rudenio sniego perėjose ir krintančių riešutų, žmonių akių žvelgiančių kažkur į begalybę, ne į laiką,“ – sako fotografas Marius Abramavičius Neboisia.

Pradėdamas kūrybinį projektą „ALAVERDI: Lietuva – Gruzija – Užupis“, paremtą Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos, menininkas nežinojo kas jo laukia ateityje. Jau metų pradžioj gimė fotografijų ciklo pavadinimas „Besikeičiantis laikas“, tik laikas bangavo ir keitėsi labai netikėtai.

Gruzija – tai kita mums gerai nežinoma žemė, tai kitas tiesiog kitaip tekantis laikas, kitoks požiūris į pasaulį, žmonės gyvenantys pagal kitas tradicijas ir dėl visai nežinomų priežasčių mylintys Lietuvą.

Ši paroda akimirkos švystelėjimai besikeičiančiame laike, jie jau buvo, bet liko užfiksuoti amžinybės akimirkoje ir kiekvienas turi galimybe prisiliesti. Prisiliesti ir per paprasta kasdienybės momentą, pajusti šio krašto ir jo žmonių dvasią.
 
Paroda „Gedimino 9“ Nacionalinėje dizaino ir mados galerijoje vyks iki lapkričio 17 dienos.


Šiame straipsnyje: abaravičius,užupis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių