Užupiečiai ragino keisti įpročius

Vakar Tymo turgus sulaukė gerokai daugiau lankytojų bei prekeivių nei įprasta, nes jo metu buvo pristatytas jaunimui skirtas projektas „Keisk įpročius“.

Įsigydami ekologiškų produktų, tėvai ir jų vaikai galėjo stebėti muzikinius DJ Jovani ir DJ Mamania pasirodymus, taip pat išradingos iniciatyvaus jaunimo grupės improvizaciją – jie grojo, naudodami įvairius butelius, skardines ir įtikino žiūrovus, kad atliekos gali būti panaudotos ir kūrybiniais tikslais.

Žmonės buvo skatinami elgtis kitaip nei įprasta – renginio metu turgelio svečiams buvo dalinami popieriniai maišeliai ir siūloma iš karto tikslingai naudotis jais, įsigyjant parduodamus produktus. Be to, buvo pastatyti ir rūšiavimo konteineriai, o renginio vedėjai nuolat skatino nemesti šiukšlių bet kur.

Lankytojai galėjo stebėti ir „judėjimo meno“ pasirodymus. Jaunuolių grupė iš nereikalingų statybinių atliekų bei padangų pasigamino specialų kliūčių ruožą ir naudodamiesi juo rodė įvairius akrobatinius triukus.

Savo idėjas pristatė ir kūrybinių industrijų atstovai. Eglė Kazokaitė, reprezentuodama kūrybos projektus „Tavo proga“ ir „Vitrinų dizainas“, demonstravo rudeniu „dvelkiančius“ kūrybinius procesus. Lankytojai galėjo įsigyti iš neišmestų į šiukšlyną daiktų pagamintas, rudeniniais lapais papuoštas žvakides bei kitas namų dekoracijas.

„Neišmeskime ir nepalikime senų daiktų“, – skatino E. Kazokaitė.

Mantas Lesauskas demonstravo, kaip išradingai panaudoti nereikalingas senas padangas, pasigaminant iš jų labai patogius krėslus. Ir vaikai, ir suaugusieji turėjo galimybę išbandyti bei įsitikinti, ar tikrai tokie krėslai patogūs.

„Smagu, kad Lietuvoje vis originalesniais būdais rodoma iniciatyva ir propaguojamos ekologinės idėjos“, – teigė M. Lesauskas. Menininkas džiaugėsi galėjęs prisidėti prie jaunimui skirtos iniciatyvos.

Renginio tęsinys  vyks spalio 17, 18, 19 dienomis.


Šiame straipsnyje: tymo turgus,keisk įpročius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių