Užsimota perrašyti Konstituciją (papildyta)

Skandalingais pareiškimais pagarsėjusio buvusio Vilniaus vicemero, šių metų pradžioje iš socialdemokratų gretų pašalinto A. Paleckio įkurta partija „Frontas" užsimojo įgyvendinti struktūrinę Seimo reformą.

Esą tai padaryti būtina, siekiant paskatinti kokybiškesnę įstatymų leidybą, teigiama šiandien išplatintame pranešime.

Bendrą parlamentarų skaičius siūloma sumažinti iki 121, o patį Seimą dalinti į dvi dalis, tuo būdu suformuojant aukštesniąją bei žemesniąją Lietuvos Parlamento pakopas - Senatą ir Seimą: Seime 85 nariai ir Senate 36 nariai. Būtent Senatui turėtų būti priskirta funkcija prižiūrėti, kad Seimo priimami įstatymai būtų kokybiški.

„Žmonių kiekis įstatymų kokybės neišspręs, - portalui sakė partijos „Frontas" pirmininko pavaduotojas Alvydas Pocius. - Kviečiame ieškoti sprendimų ir sutvarkyti šitą jovalyną įstatymų bazėje."

Paklaustas, kaip tai mėgins įgyvendinti, A. Pocius nepateikė konkrečios savo partijos strategijos šiuo klausimu, nors užsiminė, kad tokią turi. „Esame realistai - mūsų partijos pasisakymai nėra populiarūs ir nesusilaukia dėmesio, tad mėginame inicijuoti savikritišką Seimo vertinimą. Kas iš to, kad Seimas dirba neproduktyviai, gal geriau, kad  jis iš viso nedirbtų?" - sakė A. Pocius.

Šiuo metu Lietuvos Respublikos Konstitucija numato, kad ketverių metų kadencijai renkami 141 Seimo nariai. Rinkimai į kitos kadencijos Seimą vyks spalio 12 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių