Užsidaro populiarus sostinės baras „Transilvanija“

Baras „Transilvanija“ užvėrė duris. Verslininkai dėl kracho kaltina kaimynus ir sostinės valdžią, tačiau žada „Transilvaniją“ prikelti naujam gyvenimui.

Kaltina verslo žlugdymu

„Transilvanija“ duris užvėrė ketvirtadienį. Totorių gatvėje nebeliko penkerius metus veikusio baro, kuriame publika galėdavo šėlti iki paryčių. Baro direktorius Lukas Goštautas teigia, kad „Transilvanija“ užsidarė dėl priešiškai nusiteikusių politikų, kurie gyvena kaimynystėje, veiksmų.

„Kaimynai neadekvačiai skundžiasi, yra daug valdžios atstovų, kurie gyvena šalia. Spaudimas neadekvačiai didžiulis“, - 1diena.lt sakė L.Goštautas.

Pasak jo, verslas buvo palaidotas tą dieną, kuomet miesto valdžia ėmė nagrinėti pasiūlymą apriboti „Transilvanijos“ licencijos prekybai alkoholiu galiojimą. Pasklidus žiniai, kad į naktinę publiką orientuotam barui gali būti uždrausta alkoholiu prekiauti po vidurnakčio, „Transilvanijos“ personalas esą paniškai puolė ieškotis kitų darbo vietų, bloga žinia išplito ir tarp klientų.

Žada atgimti

L.Goštauto teigimu, miesto valdžia iš esmės jau nusprendė apriboti „Transilvanijos“ darbo laiką, taigi nebuvo prasmės laukti rugsėjį įvyksiančio tarybos posėdžio. „Jau aišku, kad licencija bus atimta. Jau aišku, kas balsuos. Trys daugumos atstovai gyvena poros šimtų metrų atstumu. Jeigu jie nusprendė, kad reikia padaryti tylią gatvę, jie ir padarys. Nebūkim naivūs. Rugsėjis, spalis ir lapkritis – pats geriausias laikas. Jeigu licenciją atimtų rugsėjį, reikėtų kraustytis per geriausią metų laikotarpį“, - aiškino baro vadovas.

„Transilvanijai“ jau ieškoma kitų namų sostinės senamiestyje – kiti sostinės  mikrorajonai baro savininkų netraukia. „Verslas yra naikinamas. Taigi reikia ieškoti išeičių, kurtis normalias darbo sąlygas. Yra planų. Tai gali būti tik senamiestis“, - kalbėjo L.Goštautas.

Pasak jo, naują „Transilvaniją“ atidaryti ketinama kiek įmanoma greičiau. Esą baras nekeis nei savo veiklos stiliaus, nei tikslinės publikos – bus mėginama išlaikyti ištikimus „Transilvanijos“ lankytojus.

„Čia yra pakankamai intelektualus baras, kur renkasi netradicinė publika: roko gerbėjai, žmonės, besipriešinantys santvarkai. Iš to viskas ir kilo. Klientai – ir universitetų prodekanai, ir Sėkla (krepšinio aistruolis Tomas Balaišis – red. past.). Tai nėra švelnus baras, bet tai viena iš kultinių Vilniaus miesto vietų, traukiančių intelektualų jaunimą“, - pridūrė L.Goštautas.

Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, „Transilvaniją“ valdanti bendrovė valstybei liko skolinga per 26 tūkst. litų mokesčių. Sklinda kalbos, kad barą slegia ir nemenkos skolos aludariams bei kitiems partneriams. L.Goštauto teigimu, skolos nėra didelės ir įtakos baro uždarymui nepadarė. Tiesa, jis neatmetė galimybės, kad naują „Transilvaniją“ valdys jau kita bendrovė.

Tarybos narys: spaudimo nedarome

„Bent jau vampyrų nebus“, - nusijuokė Totorių gatvėje gyvenantis sostinės tarybos narys Kęstutis Nėnius, iš 1diena.lt sužinojęs apie „Transilvanijos“ uždarymą.

Pašnekovo teigimu, Totorių gatvėje gyventi tapo ne itin jauku. Esą prieš keletą metų tai buvo rami gyvenama gatvelė, o barai ją užtvindė muzika, šūkaujančiais lankytojais ir kitokiu triukšmu. Vis dėlto K.Nėnius tikina nedarantis jokio spaudimo. Jis per praėjusį balsavimą dėl barų ateities susilaikė, nenorėdamas sukelti įtarimų. Tokios pat pozicijos tarybos narys žada laikytis ir rugsėjį įvyksiančiame balsavime.

Be to, kaip 1diena.lt informavo sostinės savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas, negautas nei vienas skundas, kurį pasirašė kuris nors iš miesto tarybos narių.

K.Nėnių labiausiai erzina ne mirusi „Transilvanija“, o šalia namo, kuriame jis gyvena, įsikūręs baras „Chaplin“. Esą kaimynai renka parašus, skųsdamiesi iš baro sklindančia muzika. Tačiau „Chaplin“ alkoholio licencija kol kas saugi – taryba liepą nusprendė šio baro neskriausti, ir jis nepapuolė tarp tų, kuriems gresia prekybos alkoholiu laiko ribojimas.

Užsidarius „Transilvanijai“, tolia grėsmė tebekabo virš vieno Totorių gatvės baro. Alkoholio licencija gali būti apribota barui „Misterija“. Tačiau šis baras neužsidaro, o jo šeimininkai stengiasi pažaboti triukšmadarius, kurių elgesiu skundžiasi kaimynai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių