Užšalusios uostamiesčio autobusų durys piktina keleivius

Arktinis šaltis kausto miesto autobusus. Trys iš jų ketvirtadienio rytą neišvažiavo į darbą. Rūpesčių kyla ir dėl užšalusių bei neatsidarančių durų. Šaltis keleivius pasitinka ir autobusų viduje.

Po miestą kursuoja 103 autobusai. Ketvirtadienio rytą į pirmuosius reisus neišvažiavo po vieną 5, 6, 9 maršrutus aptarnaujančią transporto priemonę. Jos buvo sugedusios dėl šalčio.

Dieną jau važiavo visi autobusai. Nutrauktų reisų nebuvo.

„Žiūrėsime, kaip bus vakare. Šals dar labiau. Pakils vėjas“, – teigė vadovas.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, jog praėjusiais metais, kada vyravo 20 laipsnių šalčio, vieną rytą neišvažiavo 8 autobusai. Problemų šaltis sukėlė ir dienos metu – dalis autobusų nutraukė reisus.

Ryte problemų kilo ir dėl užšalusių autobusų durų. Anot G.Neniškio, tokių atvejų buvo daug.

Kai kurių transporto priemonių neatsidarė ir priekinės durys, per kurias turi įlipti keleiviai. Buvo ir tokių, kuriuose atsidarė tik vienerios durys.

„Keleiviai skambino, pyko, skundėsi, kad vairuotojai specialiai neatidaro priekinių durų, nes šiems šalta, tačiau iš tikro jos buvo užšalusios. Per laiką, įšilus autobusui, atšilo ir durys“, – aiškino direktorius.

Keleiviai skundžiasi ir šalčiu pačiuose autobusuose. G.Neniškis pabrėžė, jog ši problema didesnė senesnėse transporto priemonėse, kurioms yra virš 20 metų.

Klaipėdoje važinėjančių autobusų amžiaus vidurkis siekia 17 metų.

Šaltis trikdo ir komposterių darbą. Jie stringa arba pradeda veikti lėčiau. Stringa ir įgarsinimo sistema.

Vežėjų per šalčius laukia bemiegės naktys. Įmonė „Klaipėdos autobusų parkas“ autobusus, kurie važiuoja į pirmus reisus, laiko šiltose garažuose. Lauke stovinčių autobusų varikliai ir naktį kas tam tikrą laiką įjungiami. Pas privačius vežėjus tą daro budintys vairuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bebras

Bebras portretas
Durys tai dar nieko, bet kai autobusai veluoja tai ne piktina, o vercia keiktis ###/. siandien laukiau 6 autobuso mogiliovo gatveje. Autobusai kursoja kas 9 minutes, as laukiau 25. Siaubas. Norejau sudraskyti ta vairuotoja.. tikrai.

darius

darius portretas
Na bet jūs žmonės ir nepakantūs!!!! Patys matot koks šaltis!! Vamzdžiai trukinėja, mašinos neužsiveda, o čia dar ir vairuotoją nori sudrąskyti! Kvailys tu bebre!!! Ahoy!

C to 1

C to 1 portretas
Tai ir reikejo sudraskyt ta vairuotoja.Arba save sudraskyk.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių