Uždusinusi ir į sąvartyną kūdikį išmetusi kaunietė išleista į laisvę

Ketvirtadienį iš teismo salės į laisvę išleista dėl neatsargumo poros savaičių kūdikį nužudžiusi, o vėliau jo palaikus išniekinusi Edita Lardongaitė.   

27 metų kaunietė prisipažino, kad sausio 13 dieną vykusių išgertuvių metu atsigulė maitinti krūtimi vos prieš dvi savaites gimusios mergaitės. Jauna moteris užmigo, o pabudusi pastebėjo, kad prispausta mergaitė nebekvėpuoja. Ją motina išmetė į Draugystės gatvėje esantį šiukšlių konteinerį. Po dviejų dienų mergaitės palaikai rasti Lapių sąvartyne.

Liudytojų parodymai ir teismo medicinos ekspertų išvados Kauno apylinkės teismo teisėją įtikino, kad kūdikio gyvybė buvo atimta dėl neatsargumo. E.Lardongaitei skirta vienų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Iš bausmės išskaičiuotas moters nelaisvėje praleistas laikas. Kaltinamoji areštinėje buvo uždaryta nuo sausio mėnesio. Antrankiai nuo jos rankų nuimti ketvirtadienį teismo salėje.

E.Lardongaitė kelias dienas po nelaimės slapstėsi nuo policijos, tačiau sulaikyta prisipažino padariusi nusikaltimą. Ji dar turi keturis sūnus, tačiau nė vieno iš jų pati neaugino.       

E.Lardongaitė prieš dvejus metus buvo teista dėl vagystės.


Šiame straipsnyje: Lardongaitėnužudytas kūdikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių