Uždraustoje eisenoje Vilniuje - tūkstančiai nacionalistų

Tūkstančiai žmonių vedami  Nepriklausomybės akto signatarų Romualdo Ozolo ir Petro Gražulio nepriklausomybės dieną pažymėjo žygiuodami Gedimino prospektu.

Sostinės savivaldybė tautininkams ir jiems prijaučiantiems išdavė leidimą žygiuoti Upės gatve, tačiau pastarieji nepaisė nurodymo ir žygiui ėmė rinktis Katedros aikštėje. Be Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos pirmininkas Julius Pankos minioje netrūko ir kitų skandalingų asmenybių. Petis petin stovėjo tautininkas Marius Kundrotas, žurnalistas Ričardas Čekutis, atvyko nemažas įvairių marginalijų organizacijų iš Lietuvos provincijos atstovai.

Minia mirgėjo nuo trispalvių, tačiau netrūko ir kerziniais batais avinčių jaunuolių bei nacistinę simbolika primenančiais ženklais papuoštos raudonos vėliavos. Vienas iš žygiavusiųjų trispalvę „papuošė“ juoda juostele.

Aikštėje pirmą kartą viešai pasirodė ir policininkų civiliais drabužiais grupė. „Dialogo grupės“ raiščius ryšintis vyriškiai,teigė atėję į aikštę pabendrauti su žmonėmis, sužinoti kokių šie turi priekaištų, patarimų, klausimų policijai.

„Mūsų klausia prieš ką mes. Mes ne prieš ką. Mes esame už visus. Atėjome sužinoti, ko žmonėms reikia, kaip galėtumėme jiems padėti. Ką daryti, kad piliečiai labiau mumis pasitikėtų“, - dėstė vienas iš „dialogininkų“.

Apie 16 val. minia nepaisant policijos įspėjimų pajudėjo Gedimino prospekto link. Prieš tūkstantinę minia protestavo keli „Antifa“ judėjimo atstovai, šūkiui „Lietuva – lietuviams“ priešpastatę „Lietuva – visiems“. Konflikto tarp nacionalistiškai nusiteikusios minios ir protestuotojų nekilo, nors iš Gedimino prospektu žygiuojančių jaunuolių netrūko kandžių replikų. „O žiūrėkit, tie žydruoliai dar ir vaiką atsitempė“, - piktinosi senyvo amžiaus moteris.

Aplenkdami Gedimino prospekte renginiams pastatytas palapines bei ekspozicijas ir lydimi policijos žygiuotojai be didesnių trikdžių pasiekė Lukiškių aikštę. Joje skirtingus judėjimus atstovaujantys dalyviai stovėjo grupelėmis, taip pat buvo renkami parašai už Lietuvos vientisumą ir lietuvių kalbos išsaugojimą.

Apie 16:30 susirinkusieji sugiedojo Tautinę giesmę ir ėmė skirstytis.

Pasibaigus renginiui vienas iš jo aktyvių dalyvių R.Ozolas pabrėžė, kad įstatymas neužkirs kelio žygiuojantiems ir ateityje. „Ateityje taip pat neplanuojame paisyti jų draudimo. Įvyko tai, kas turėjo įvykti“, - žurnalistams teigė politikas.


Šiame straipsnyje: eisenaKovo 11-ojinacionalistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

e

e portretas
gerai, kad eina. šaunuoliai, kad neišsigando skystų valdžios vapsėjimų. Laisvą Lietuvą švenčiam

dastra

dastra portretas
Tegyvuoja Lietuva!

Fyyyt

Fyyyt portretas
Pakazūkiškai skystai Kaune, beje.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių