Už sniegą ant galvos – bauda stogo savininkui

Gausiai sningant Vilniuje formuojasi sniego nuošliaužos nuo stogų, o savininkams už savo pareigų nevykdymą skiriamos baudos.

Atlydis ir sniegas pastarosiomis dienomis nemaloniai nustebino ne vieną vilnietį ir net Kaziuko mugės dalyvį. Ir nors metrinių varveklių kybančių virš galvos, mieste beveik nebuvo, sniegas, ypač senamiestyje, nuo nuožulnių stogų yra kritęs ne ant vieno praeivio galvos ar automobilio.

Šiemet – sausio ir vasario mėnesį už statinių nepriežiūra Vilniuje buvo skirta vos viena nuobauda.

„Vilniaus miesto savivaldybės administracijos specialistai už statinių nepriežiūrą žiemos sezono metu ­- varveklių šalinimo darbų neatlikimą, 2013 metų sausio, vasario mėnesiais surašė  31 administracinių teisės pažeidimų protokolą, skyrė nuobaudas“, - teigė Vilniaus savivaldybės Aplinkos ir energetikos departamento Būsto renovavimo skyriaus  Statinių naudojimo priežiūros poskyrio vedėjas Tauras Varenbergas.

Valdininkas priminė, kad vadovaujantis LR statybos įstatymo 40 straipsniu statinių naudotojai privalo šio ir kitų įstatymų nustatyta tvarka organizuoti ir (ar) atlikti statinio techninę priežiūrą.

„Žiemos sezono metu dėl ant pastatų stogų susikaupusio sniego, susidariusio ledo padidėja laikančiųjų konstrukcijų apkrovos. Siekiant išvengti ekstremalių situacijų žiemos sezono metu, pasnigus ar tirpstant sniegui būtina stebėti, kad nesikauptų sniegas ir ledas ant pastatų stogų ir išorinių durų stogelių, prie švieslangių, sienų, langų ir kitų atitvarų vertikaliųjų paviršių, o jam susikaupus – nedelsiant šalinti. Pastebėjus pradedančius susidaryti varveklius, nedelsiant organizuoti jų šalinimo darbus, iki darbų pradžios ir juos atliekant pavojingas vietas aptverti „stop“ juosta. Susikaupusio sniego ir varveklių šalinimo darbai yra priskiriami techninės priežiūros pagrindiniams darbams, todėl jų neatlikimas užtraukia administracinę atsakomybę“, - teigė T. Varenbergas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių