Už nuopelnus Vilniaus kultūrai bus įteikti aukso ir sidabro medaliai

Ketvirtadienį, balandžio 15-ąją, Vilniuje jau trečius metus bus ševnčiama Kultūros diena. Ta proga miesto Rotušėje rengiami apdovanojimai žmonėms, nusipelniusiems Vilniaus kultūrai.

Oficialios ceremonijos metu laureatams bus įteikti aukso ir sidarbo medaliai. Iš viso sostinės mero Viliaus Navicko potvarkiu bus išdalyta 11 medalių: 9 auksiniai ir 2 sidabriniai.

Aukso medaliais už indėlį į Vilniaus kultūrą ketinama papuošti brolius architektus Algimantą ir Vytautą Nasvyčius. Aukso medalis sužibs ir ant šiemet 80-ąjį jubiliejų švenčiančio rašytojo Algimanto Baltakio krūtinės.

Garbingas apdovanojimas bus įteiktas ir aktoriui Antanui Šurnai, šiemet mininčiam savo 70-ies metų jubiliejų. Aukso medaliai bus įteikti ir chorų dirigentui Lionginui Abariui, režisieriui Vitalijui Mazūrai, dailininkui Aloyzui Stasiulevičiui ir fotografui Stanislovui Žvirgždui.

Sidabro medaliais nuspręsta apdovanoti dvi Vilniui nusipelniusias moteris: Marijos ir Jurgio Šlapelių namo muziejaus direktorę Almą Gudonytę ir Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos informacinio sektoriaus vedėją Zitą Bielinienę.

Netrukus sostinei nusipelniusių menininkų sąskaitas turėtų pasiekti ir 4 tūkst. litų dydžio mero premijos. Šiemet jos skiriamos poetui Jonui Strielkūnui už poeziją apie Vilnių ir 2009 m. išleistą dvitomį „Lyrika“. Miesto mero premiją gaus ir dailininkas Mindaugas Skudutis už Vilniaus įamžinimą meno kūriniuose.

4 tūkst. litų premija skirta ir kompozitoriui Algirdui Martinaičiui už naujus muzikos projektus, kurtus programai „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ ir religinės muzikos kūrinius Vilniaus bažnyčioms.


Šiame straipsnyje: Neringa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių