Už merdėjančią „Romuvą“ - taiki kavos akcija

Penktadienio vidurdienį prie kino teatro „Romuva“ į „flashmob`o“ akciją susirinkę kauniečiai gėrė kavą ir neliko abejingi kino teatro likimui.

„Tikiuosi jus pamatyti su puodeliu kavos dešinėje rankoje“, - į tokį akcijos „Kava už „Romuvą“ rengėjų kvietimą netingėjo sureaguoti daugiau kaip 50 kauniečių. Iš termosų ar vienkartinių puodelių miestiečiai kavą gėrė 15 minučių.

„Kava - tai karštas, bet taikus ginklas, - sakė akcijos organizatorius, architektas Audrys Karalius. - Tiesiog didysis egoistas ponas Š užsižaidė, tai dėkui Dievui, kad jis prieš 8 metus išsinuomavo kino teatrą, o ne Kauno vandentiekį, nes dabar visas Kaunas lakstytų su kibirais į Nemuną, nes kitos išeities nebūtų - kranai būtų uždžiuvę.“

Spontaniškos akcijos tikslas - parodyti neabejingumą savo miestui. „Aš manau, kad mūsų pareiga pasakyti nu nu nu ponui Š ir parodyti, kad jo elgesys nebus toleruojamas Kaune ir mums kino teatro reikia. Labai sudėtinga dabar patekti į „Romuvos“ vidų, nes visi raktai - jo kišenėje“, - laikydamas kavos puodelį su japonų simboliu „Romuva“ kalbėjo A.Karalius.

Akcijoje dalyvavę kauniečiai tikino, jog tokie susitikimai būtini. „Gražią pavasario popietę malonu pasidaryti trumpą pietų pertrauką ir su bendraminčiais išgerti kavos. Mes už tai, kad į profesionalų kiną žmonės eitų ne tik su maišeliais ir blizgučiais kaip dabar įprasta“, - su draugais atėjęs Mindaugas mėgavosi kava bei Gražvydo Kardoko saksofono ir būgnų muzika. 

Enciklopedijos flashmob'ą apibūdina kaip netikėtai viešoje erdvėje - dažniausiai gatvėje, aikštėje, prekybos centre ir pan. atsirandančią žmonių minią, kuri pradeda daryti ką nors visiškai neįprasto ir netrukus lyg niekur nieko nueina sau.

Ši savotiška gatvės meno atmaina organizuojama internetu, kur vienas ar grupė žmonių sukuria scenarijų ir išplatina jį socialiniuose tinklapiuose ar elektroniniu paštu.

Tad nenustebkite, jei netyčia pateksite į "flashmob`o" sūkurį. Tiesiog mėgaukitės šiuo savotišku gatvės menu.


Šiame straipsnyje: Romuvakino teatrai kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių