Už maišelius ant statulų gresia bauda

Paaiškėjus, kad maišelius ant sostinės statulų movė kovotojai už aplinkosaugą, policija nepakeitė savo sprendimo  – šie veiksmai laikomi chuliganizmu.

Vakar judėjimas „uzgamta.org" išplatino pranešimą, kuriame prisipažino, kad jų atstovai lapkričio 10 ir 11 dienomis Vilniaus statuloms ant galvų movė maišelius. Taip buvo „papuošta" L.Stuokos-Gucevičiaus, Petro Cvirkos, karaliaus Mindaugo, Žaliojo tilto ir šv.Jonų bažnyčios statulos.

Dar nežinodama, kas atsakingas už tokius veiksmus, policijos ir Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovai portalui sakė, kad tokie veiksmai laikomi nedideliu chuliganizmu.

Paaiškėjus visoms aplinkybėms, policija savo sprendimo nepakeitė. Vilniaus 3-iojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Gediminas Vidžiūnas teigė, kad pagal surašytą protokolą šios akcijos įgyvendintojams gresia nuo 100 iki 300 Lt bauda ar net 30 parų areštas. Tikslų nuosprendį paskelbs teismas.

G.Vidžiūno nuomone, tokie veiksmai nėra pateisinami, nes buvo parodyta nepagarba žymių žmonių paminklams, o kartu ir visai visuomenei.

„Plastiko maišeliai geriausiai simbolizuoja visą mūsų tautą, sparčiu žingsniu judančią sąvartyno link. Mes nuoširdžiai atsiprašome visų, kuriuos galėjo įžeisti ant iškilių tautos atstovų skulptūrų užmauti maišai, tačiau šia akcija siekėme sukelti šoką ir taip atkreipti dėmesį į rimtą problemą", - sakė „uzgamta.org" judėjimo ir Žaliųjų turistų sambūrio atstovė Sondra Jonceva. Ji į policiją prisistatė pati.


Šiame straipsnyje: uzgamta

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių