Už kyšininkavimą teisiamų policininkų byla pajudėjo iš mirties taško

Septynis Kauno patrulius ant teisiamųjų suolo pasodinusios bylos nagrinėjimas strigo pusantrų metų, kol teisėja netrenkė kumščiu į stalą. Šią savaitę į posėdį pagaliau susirinko visi teisiamieji, prasidėjo liudininkų apklausa.

Kauno apylinkės teisme apklausti ne tik du liudytojai, bet ir medikė, pasirašiusi po pažymą, kurioje nurodyta, kad prieš pusantros savaitės vykusiame posėdyje kaltinamasis Dainius Matulis negalėjo pasirodyti dėl ligos. Pažyma sukėlė įtarimų, nes ant jos buvo taisyta data, tačiau patikrinus medicinos įstaigos įrašus, teisėja priekaištų medikei neturėjo.

Teismas nutarė, kad į šią savaitę vykusį posėdį D. Matulis turi būti atvesdintas. Tokių priemonių nutarta imtis, nes per pusantrų metų vykstantį procesą pavyko perskaityti tik kaltinamąjį aktą. Daugiau posėdžių neįvyko dėl įvairių priežasčių. Dažniausia pasitaikanti iš jų – kaltinamųjų liga.

„Išties jau nebejuokinga. Imkite kolegą už parankų ir atveskit. Patiems bus geriau: greičiau baigsime bylą ir baigsis ta nežinomybė“, – prieš pusantros savaitės teisiamuosius ragino teisėja.

Portalas 1kaunodiena.lt jau rašė, kad iš septynių teisiamųjų trys nebedirba policijoje, trys tebedirba patruliais, vienas – Tomas Valinčius – nušalintas nuo tarnybos, nes įkliuvo su jam pakištais eurais ir už kyšininkavimą yra teismas dar vienoje byloje.

Tikimasi, kad bylos procesas Kauno apylinkės teisme nebestrigs, tačiau teismui tenka iš naujo raginti liudytojus. Metus laiko jie sąžiningai vaikščiojo į teismą, tačiau liovėsi, kai daugiau nei per metus neįvyko nė vienas posėdis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LIUKRecija

LIUKRecija portretas
ale matai kokie imite, kad grazu pazet, o verkia , kat penego neturi. O kaip imite kaip peniuksliai.

teisminė policinė šalis

teisminė policinė šalis portretas
Taip, taip, - metus nevyko nei vienas posėdis - už tai kad POLICIJĄ teisia. Žinome kaip sistema save pačią gina.

pijokas

pijokas portretas
vasara ateitu , jeigu juos nuteistu...pigus spektaklis...lietuvoj teisia mentus....to dar nebuvo...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių