Už klaidas BPC gali būti pareikalauta R.Palaičio politinės atsakomybės

Patikrinimą Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) dėl Bendrojo pagalbos centro (BPC) darbuotojų darbo inicijavęs Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras ketvirtadienį dar nebuvo susipažinęs su parengtomis išvadomis.

„Mačiau, kad gautas ministro Raimundo Palaičio pasirašytas atsakymas, bet dar nespėjau jo išanalizuoti“, - sakė komiteto pirmininkas.

Jo teigimu, su VRM Generalinio inspektoriaus Juliaus Jasaičio atliktu patikrinimu susipažins visi komiteto nariai, o jau tada bus sprendžiama, kaip toliau elgtis.

Portalui supažindinus parlamentarą su išvadomis, S.Šedbaras patvirtino, jog ir jiems, ne specialistams iškart užkliuvo faktas, kad sulaukusios žudomo verslininko Ernesto Mejerio bei jo kaimynų pagalbos skambučio, BPC darbuotojos į įvykio vietą neišsiuntė greitosios pagalbos medikų. „Tai įtarėme iškart, tik norėjome gauti patvirtinimą. Mums šis dalykas iškart krito į akis“, - sakė S.Šedbaras.

Sprendimą, Seimo nario nuomone, kaip bausti laiku nesureagavusias darbuotojas, turėtų priimti institucija, kuriai pavaldus BPC.

„Tai jau ministro atsakomybė. Jei jis šį kartą nusprendė nieko nebausti, tvarka, bet jei panašus atvejis pasikartos ar bus skundų, kyla klausimas ir dėl ministro politinės atsakomybės, nes prie visų panegirikų tai sistemai, seniai matėme, kad ten yra problemų“, - kalbėjo S.Šedbaras.


Šiame straipsnyje: mejerisBPC

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių