Už interesų supainiojimą – jokios nuobaudos

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) buvo pavedusi Kauno miesto savivaldybei atlikti Švietimo ir kultūros departamento vyriausiojo specialisto Ramūno Maruniako tarnybinės veiklos patikrinimą.

VTEK prašė įvertinti jo veiksmus Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų kontekste.

Savivaldybė konstatavo, kad R.Maruniakas pažeidė įstatymo nuostatas, nes 2005-2008 m. nepateikė metinės privačių interesų deklaracijos. Jis taip pat dalyvavo rengiant ir priimant sprendimus, susijusius su nevyriausybinių organizacijų, kurių narys jis yra, finansavimu, nenusišalino ir neinformavo apie esamą interesų konfliktą. R.Maruniakas nepapildė savo deklaracijos naujai paaiškėjusia, interesų konfliktą keliančia aplinkybe.

„Už tai gali būti skiriama nuobauda -  pastaba, papeikimas, griežtas papeikimas ar atleidimas iš darbo. Nuobaudą turi skirti įstaigos vadovas", - teigė Tarnybinės etikos normų pažeidimų tyrimo  skyriaus laikinai pareigas einantis vedėjas Gediminas Sakalauskas.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Vyganto Gudėno sudaryta laikina tarnybinės etikos komisija rekomendavo V.Gudėnui parengti rekomendaciją dėl tarnybinės etikos. Tiek V.Gudėnas, tiek R.Maruniakas yra konservatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių