Už audros padarinių pašalinimą Klaipėdoje – 8 tūkst. litų

Rugpjūčio pabaigoje siautusios audroms padariniams pašalinti lėšos skirtos iš Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo. Tam prireikė beveik aštuonių tūkstančių litų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius tvirtino, rugpjūčio pabaigoje kilusi audra uostamiestyje daug nuostolių nepridarė.

Tačiau vėjo gūsiai kiemuose, gatvėse ir parkuose išvertė ir nulaužė medžius. Šie kėlė grėsmę praeiviams, trukdė eismui. Audros padariniai buvo skubiai likviduojami. Pavojingi medžiai nupjauti.

Šie darbai kainavo beveik 8 tūkst. litų, o, anot A.Každailevičiaus, lėšų nebuvo numatyta. Dėl jie buvo skirti iš administracijos direktoriaus fondo.

Pinigai iš šio fondo skirti ir bendrovei „Gatvių apšvietimas“ už rugpjūčio, rugsėjo mėnesiais sugadintų gatvių apšvietimo atramų ir jėgos kabelių, kuriais apšvietimo atramoms teikiama elektros energija, remontą. Tam skirta beveik 20 tūkst. 475 litai.

A.Každailevičiaus teigimu, per mėnesį paprastai sugadinama 1-3 gatvių apšvietimo atramos.

Klaipėdos tarybos kolegijos narių teigimu, pinigai nuolat skiriami suniokotų atramų remontui, tačiau neaišku, kiek jų išieškoma iš kaltininkų. Politikai paprašė kito posėdžio metu direktoriaus pateikti ataskaitą.

2 tūkst. 761 iš administracijos direktoriaus rezervo skirta apmokėti kabelio remonto darbams Manto skvere tarp Manto paminklo šviestuvų. Beveik 9 tūkst. litai sumokėti už antstolės Vidos Daugiadienės suteiktas paslaugas. Šias išlaidas savivaldybė priteisė teismas.


Šiame straipsnyje: audra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių