Už atliekų išvežimą Kaune mokės visi individualių namų savininkai

Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė sprendimui, kuris turėtų paskatinti visus individualių namų savininkus sudaryti sutartis dėl atliekų išvežimo, nes nesudariusius minėtų sutarčių, už atliekų išvežimą reikės mokėti brangiau. Iki šiol daugiau kaip 2500 individualių namų savininkų Kaune neturi sutarčių dėl atliekų išvežimo.

Šie savininkai turėtų sudaryti sutartį su komunalinių atliekų tvarkytoju, kaip yra nustatyta Kauno miesto savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisyklėse.

„Tačiau ne visi individualių valdų savininkai laikosi šių taisyklių. Kai kurie iš jų nesudaro sutarčių su „Kauno švara“ ir nesinaudoja miesto atliekų tvarkymo sistema. Tikėtina, kad šie gyventojai atliekomis atsikrato nelegaliuose sąvartynuose, už kurių tvarkymą tenka mokėti savivaldybei. Kiti savo atliekas neteisėtai šalina kolektyviniuose daugiabučių namų atliekų surinkimo konteineriuose ir nemoka už šią paslaugą“, – sakė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Taryba nustatė mišrių komunalinių atliekų susikaupimo normą vieno ir dviejų butų gyvenamųjų namų savininkams. Ji  bus 0,09 kub. m. 1 kv. metrui. Tokia pat norma nustatyta ir daugiabučių gyventojams.

„Kauno švara“ informavo, kad su įmone sutartis yra sudarę 17155 individualių gyvenamųjų namų savininkai. Tuo tarpu Registrų centro duomenimis tokių namų Kaune yra užregistruota apie 19720. Tai reiškia, kad apie 2565 individualių namų savininkai neturi  atliekų tvarkymo sutarčių.

Dauguma individualių namų savininkų, sudariusių sutartis su „Kauno švara“, moka pagal faktinį atliekų išvežimą ir toliau mokės pagal sutartį. Nesudarę sutarčių su „Kauno švara“ turės mokėti pagal atliekų susikaupimo normą, o tai kainuos brangiau, todėl šie individualių namų savininkai turėtų paskubėti sudaryti sutartis.


Šiame straipsnyje: šiukšlėsatliekų išvežimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių