Už atitvarų muitininkai aptiko 162 dėžes kontrabandinių rūkalų

Šalčininkų kelio poste muitinės pareigūnai (rugsėjo 23 d. sulaikė du krovininius vilkikus, kuriais į Lietuvą mėginta įvežti 81 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Nelegaliai gabenti rūkalai buvo paslėpti puspriekabėse įrengtose slėptuvėse, informuoja muitinė.

Anksti ryte muitinės pareigūnai sustabdė patikrai mūsų šalies piliečio D. Ž. vairuojamą krovininį vilkiką „Volvo“ su puspriekabe. Iš Baltarusijos vilkikas įvažiavo tuštiems krovininiams automobiliams skirta juosta. Nors vairuotojas tikino, kad automobilyje neleistinų prekių nėra, muitininkai nusprendė detaliai apžiūrėti įtarimų sukėlusį vilkiką ir kontrabandinius rūkalus aptiko specialiame puspriekabės priekyje įrengtame atitvare, kuris buvo itin kruopščiai užmaskuotas.

Apžiūrėdami automobilį pareigūnai atkreipė dėmesį, kad puspriekabės vidus atrodo gerokai trumpesnis nei išorė, todėl automobilių patikrai skirtame angare ėmėsi puspriekabės montavimo darbų. Išardę per visą puspriekabės aukštį įrengtą atitvarą, muitininkai aptiko slėptuvę, pilną cigarečių „Fest“ ir „Fest7“. Sulaikyta 80 dėžių kontrabandinių rūkalų už daugiau kaip 290 tūkst. litų.

Praėjus kelioms valandoms po sulaikymo, muitininkai patikrino dar vieną iš Baltarusijos atvykusį mūsų šalies piliečio G. Ž. vairuojamą vilkiką „Iveco“, kuris, kaip ir sulaikytasis „Volvo“, į Lietuvą įvažiavo tuštiems krovininiams automobiliams skirta juosta. Pareigūnai, detaliai tikrindami vilkiką, aptiko tokią pat slėptuvę su 82 dėžėmis kontrabandinių rūkalų „Fest“ ir „Fest7“ už beveik 306 tūkst. litų.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje dėl šių įvykių pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kaltininkams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
o kas pasakys kiek pravaziavo pilnu furu ??????????????? nes tu kontrabandiniu cigareciu pilna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių