Už 5 mln. litų paukštienos įvežusi bendrovė galėjo nuslėpti pajamas

Viena Kauno bendrovė, kaip įtariama, galėjo nuslėpti dalį pajamų. Kauniečiai vien pernai į šalį įvežė paukštienos už daugiau kaip 5 mln. litų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno tyrėjai atskleidė, kad į Lietuvą vištieną už milijonus litų iš Lenkijos vežę verslininkai klastojo dokumentus.

Įtarimus sukėlusį lenkiškos vištienos importuotoją ir tris produkciją Lietuvoje realizavusias bendroves FNTT Kauno apskrities skyriaus pareigūnai stebėjo pusmetį.

Jie patikrinimus atliko įmonių buveinėse Kaune, didmeninės prekybos sandėliuose, 15 parduotuvių, tarp jų ir prekybos miestelyje "Urmas".

Atšaldytos paukštienos, paukštienos ir mėsos gaminių prekyvietes FNTT pareigūnai tikrino ne tik Kaune, tačiau ir Vilniaus, Marijampolės, Tauragės, Šiaulių apskrityse.

Pirminiais duomenimis, iš dešimties Lenkijos bendrovių atvežtas daug didesnis produkcijos kiekis, nei buvo nurodyta. Nustatyta, kad buhalterinė apskaita buvo tvarkoma apgaulingai, keliose vietose buvo prekiaujama apskritai neturint produkcijos įsigijimo dokumentų. Išaiškinta, kad prekiaujant lenkiška produkcija buvo klastojamos arba visai naikinamos PVM sąskaitos-faktūros. Įmonėse rasta įvairių juodraštinių užrašų, kuriuose, kaip įtariama, fiksuota tikroji prekių apyvarta, kurios dalis galėjo būti neįtraukta į įmonių buhalterinę apskaitą.

Be to, rasta produkcijos su pasibaigusiais realizacijos terminais.

Įtarimų sukėlusi bendrovė vien per praėjusius metus iš Lenkijos atvežė vištienos daugiau nei už 5 mln. litų. Pareigūnams dar reikia išsiaiškinti, kokią dalį pajamų bendrovė nuslėpė.


Šiame straipsnyje: mokesčių slėpimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių