Už 400 litų kyšio priėmimą patruliui – 13 tūkstančių litų bauda

Klaipėdos miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, už kyšio priėmimą Klaipėdos kelių policijos patruliui skyrė 13 tūkst. litų baudą.

Pernai lapkričio 2 dieną „Mercedes Benz“ vairuotojas prie autoserviso Šilutės plente Klaipėdoje kliudė kitą automobilį ir, jį nežymiai apgadinęs, iš įvykio vietos pasišalino. Sulaukęs telefoninio skambučio iš Kelių policijos, jis vyresniojo patrulio nurodymu nuvyko į įvykio vietą ir, supratęs, kad už sugaištą laiką pareigūnas nori padėkos, davė jam 400 litų kyšį (dviem 200 litų nominalo kupiūromis).

Pareigūnas prisipažino padaręs nusikalstamą veiką, numatytą LR BK 225 str. 1 d.(kyšininkavimas),  ir sutiko, kad byla būtų baigta teismo baudžiamuoju įsakymu.

Už tai, kad valstybės tarnautojas tiesiogiai priėmė kyšį už teisėtą veikimą, vykdant įgaliojimus, t.y. kad atvyko į eismo įvykio vietą bei pasiūlė užlipdyti eismo įvykio deklaraciją, teismas, kaip ir prašė prokuroras, 38 metų Klaipėdos kelių policijos vyresniajam patruliui A. J. skyrė 100 MGL dydžio (13 tūkst. Lt.) baudą.

Bauda į valstybės biudžetą turi būti sumokėta per 6 mėn. nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

„Jei nuteistasis nesutinka su teismo baudžiamuoju įsakymu jam paskirta bausme, jis per 14 dienų turi teisę paduoti prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme įprasta tvarka, o teismas , išnagrinėjęs bylą, nuteistajam gali paskirti kitos rūšies ar dydžio bausmę“, – pakomentavo kyšininkavimo bylą baudžiamuoju įsakymu baigęs prokuroras Romas Jasevičius.


Šiame straipsnyje: baudakyšispatrulis

NAUJAUSI KOMENTARAI

OHOHO

OHOHO portretas
kaip puiku???? vargsa padare dar didesniu vargsu....Bet juk zuvis supuvo ne nuo blogu policininku,muitininku,pasaulines krizes ar vargdieniu.Isvogto dvaro zuvis juk puvo ilgai,kantriai ir nuo GALVOS-ministeriju,seimu,prazidenturu,isvagiamosiso dvarelio virsuniu krizes.Negi tik po dvidesimt metu pamatem kas atsitiko su MEDICINA,SVIETIMU,ENERGETIKA,TEISMAIS,POLICIJA,KLANINE SAVIVALDA ir kitom ramstomo dvaro tarybom ir valdybom.Kovojant su pasekmem iki PRIEZASCIU niekados nedasikasim,nors ir visus susipratusius dvarelio Patrulius Susodinsim,kad ir visu policijos komisariatu virsininkus.Juk jiem kitaip nevalia-visi ima ir aukstai nesispjaudo???.JUK zuvies galva,t.y. dvarelis a la "Bejamin Kordus" supuvo,net pilietis "dvare neivyko",vergai rekdami bega ir bega nuo nuozmaus ir melagio PONO.Ziniasklaida uzpildo tuscia ir kvaila "versio galva"nauja dvarelio pertvarka,tokia sava gorbaciovinio raugo, bet gasdina ateitis,rytojus,perspektyva.O gal jo cia paprasciausiai nebebus,gal tie vargsai patruliai sunaikino....vienas is Klaipedos,o kitas dainuojantis skandalininkas is Vilniaus.Jei taip tai toli eisim,gal net drauge i pragara,miska,ar NET BUSIMA Irano ar Koreju kara,AISKU SEIMININKUI PALIEPUS....

prokuroras

prokuroras portretas
jo,bachuras tures savaites pelna atiduot valstybei...beda, kas jam paklius po teismo...

Laisvė

Laisvė portretas
Tai ne nubaudimas,o pasijuokimas.Pamenu tarybiniais laikais,berods 1976 metais,Kaune,už 100 rublių kyšio paėmimą vieną kelių policininką ( seržantą)nuteisė 6 metams,o antrą (karininką) 9 metams nelaisvės.Ir tai nepadėdavo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių