Uostamiesčio žvejai surengs stintų išpardavimą

Uostamiestyje nukrito agurkais kvepiančių stintų kaina. Pastaruoju metu jų sugaunama pakankamai daug. Žvejų teigimu, dabar pats metas pasimėgauti šiomis žuvimis.

Prieš didžiąsias metų šventes uostamiesčio prekyvietėse kilogramas stintų kainavo 14-15 litų. Dabar turguose jų kaina sumažėjo keliais litais (10-11 litų.)

Bendrovės „Naujasis turgus“ direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus tvirtino, kad klaipėdiečiai skuba paragauti agurkais kvepiančių žuvų, bet jas perka nedideliais kiekiais.

Dar pigiau šviežių stintų galima įsigyti iš žvejų. Anot žvejo Virginijaus Jurkaus, rytoj turgelyje prie didžiausio uostamiesčio prekybos centro už šių žuvų kilogramą bus prašoma tik po 8-9 litus.

„Darysime išpardavimą. Tačiau noriu pabrėžti, kad 9 litus kainuos šviežios didelės stintos. Gali būti, kad jų kainą nuleisime ir iki 8 litų“, – tvirtino žvejys.

V.Jurkus tvirtino, kad pastaruoju metu stintų sugaunama nemažai. Pasitaiko, kad 200 ar 500 kilogramų per naktį. Žvejys pabrėžė, kad dabar pats metas paskanauti šių žuvų.

„Po naujų metų visada yra daugiau sugaunama stintų. Jos būna didelės, su ikrais. Vėliau ir jų būriai mažėja, ir pačios mažesnės būna“, – aiškino žvejys.

V.Jurkaus teigimu, žmonės stintas, sumažėjus jų kaina, perka gana gerai, tačiau ne po daug.


Šiame straipsnyje: stintosprekybakainosžuvis

NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
reik atvezti zvejams i kauna. tikrai butu didelis pirkimas.laukiame tik paskirkite laika ir vieta.

Olga

Olga portretas
Prie kokio priekybos centro? Prie Akropolio?

1 ai

1 ai portretas
Vilijampolės turguje dažnai būna , tik kaina jau nenormali būna, na per pika jau normalizuojasi.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių