Uostamiesčio irkluotojų laukia pokyčiai

Irkluotojai artimiausiu metu Klaipėdoje treniruosis tik vienoje įstaigoje – taip siekiama taupyti miesto biudžeto lėšas ir siekti geresnių rezultatų.

Iki šiol irkluotojai ir baidarių-kanojų irkluotojai buvo rengiami dviejose įstaigose – Klaipėdos sporto centre ir Klaipėdos irklavimo centre.

Pirmoji įstaiga yra išlaikoma iš miesto biudžeto, antrosios statusas – viešoji įstaiga, kurios steigėjai yra Klaipėdos miesto taryba ir Klaipėdos irklavimo klubas. Iš jos savivaldybė pirkdavo paslaugą – sportininkų rengimą varžyboms ir per metus sumokėdavo apie 176 tūkst. litų.

Klaipėdos sporto centre irklavimo sporto šaką kultivuoja 145 sportininkai, kuriuos treniruoja 12 trenerių, atlyginimus gaunančių iš miesto biudžeto.

Klaipėdos irklavimo centre treniruojasi 103 sportininkai. Juos varžyboms rengia treneriai, kurie daugiausia dirba savanoriškais tikslais, neimdami atlyginimo.

Skaičiuojama, kad per metus iš visos irklavimo ir baidarių-kanojų irklavimo sporto šakai iš miesto biudžeto tenka atseikėti 880 tūkst. litų.

„Kadangi ta pati sporto šaka kuruojama dviejose įstaigose, tai funkcija dubliuojama. Būtų tikslinga šias sporto šakas koncentruoti vienoje įstaigoje“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Ji ketvirtadienį miesto tarybos kolegijos posėdyje politikų prašė apsispręsti, ar irkluotojus turėtų rengti tik Klaipėdos sporto centras ar tik Klaipėdos irklavimo centras.

Jei šios sporto šakos atitektų Klaipėdos sporto centrui, per metus jų išlaikymas kainuotų 825 tūkst. litų, nes reikėtų nuomoti arba pirkti inventorių, nes jo įstaiga užtektinai neturi.

Klaipėdos irklavimo centrui patikėjus šias sporto šakas, išlaidos joms per metus siektų 817 tūkst. litų.

Politikai nutarė, kad irkluotojus ir turėtų rengti tik Klaipėdos irklavimo centras, nes jis turi reikiamą inventorių. Be to, su treneriais ši įstaiga gali sudaryti kontraktus ir jei netenkintų rezultatai, juos nutraukti.

„Lietuvos irklavimo federacija skatina, kad irkluotojus ruoštų ne biudžetinės įstaigos treneriai, o viešosios įstaigos specialistai. Ji net įsipareigojo padėti pagerinti sporto bazę, kad irkluotojų treniruotės būtų komfortiškesnės“, - teigė Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Saulius Budinas.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas net išsakė mintį, jog po kelerių metų reikėtų galvoti apie tai, kad savivaldybė pasitrauktų iš viešosios įstaigos Klaipėdos irklavimo centras ir šis liktų privatus, o tokia įstaiga esą dirbtų dar efektyviau.


Šiame straipsnyje: irklavimasSaulius Budinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau

Jau  portretas
seniai sporo tokios organizacijos pagal eauropinę tvarką turėjo būti nevyriausybinėmis. Tada jų viduje būtų mažiau "BALASTO" jos taptų judresnės savarankiškesnės veiksmų ir sprendimų priėmimo prasme.Nerangumas sporte yra pats didžiausias PRIEŠAS. Be jokios abejonės turi egzistuoti tokių įstaigų objektyvi rėmimo sistema. Ne pagal projektus, kuriuos dabar visi moka rašyti net neturėdami nei sportininkų nei trenerių, o už konkrečius rezultatus ir naudą visuomenei.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
O kodel nera skelbiama, kiek kainuotu islaikyti irklavima Klaipedos sporto centrui per metus, po to, kai jau butu ysigytas reikiamas inventorius ? Ar cia tik nera gerai savos chebros abgalvota "varke" ?

Kl

Kl portretas
pritariu komentarui, kad čia yra (gali būti) savos chebros varkė. STARAIPSNIO RAŠYTOJA VISIŠKAI NESIGAUDO SITUACIJOJE, ARBA KAŽKAS PASISTENGĖ JAI TAIP PAAIŠKINTI, JOG ATRODO REIKALINGI MILŽINIŠKI PINIGAI TAM IRKLAVIMUI IŠLAIKYTI. Aiškintojai pamiršo (arba net nežino), kad sportininkai sportuojantis Klaipėdos irklavimo centre bei Klaipėdos sporto centre yra tie patys, o treneriai lygiai taip pat. Siūlau pasižiūrėti Klaipėdos sporto centro tinklapyje skelbiamas treneriu pavardes ir pasižiūrėti kas dirba Klaipėdos irklavimo centro treneriais. Čia yra sukurtas mechanizmas, kad iš biudžeto išlaikomos dvi struktūros, o sportininkai ir treneriai tiek vienoje, tiek kitoje yra tie patys. Pasak straipsnio autorės - " Klaipėdos sporto centre irklavimo sporto šaką kultivuoja 145 sportininkai, kuriuos treniruoja 12 trenerių, atlyginimus gaunančių iš miesto biudžeto."Klaipėdos irklavimo centre treniruojasi 103 sportininkai. Juos varžyboms rengia treneriai, kurie daugiausia dirba savanoriškais tikslais, neimdami atlyginimo." . Kas nematėte kokiomis sąlygomis treniruojasi vaikai siūlyčiau nueiti į irkluotojų kalvę - Gluosnių sk. 8. - manau nustebsite :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių