Uostamiesčio gatvėms - blausesnė šviesa

Uostamiesčio valdžia ieško būdų, kaip sumažinti sąskaitas už elektrą gatvių apšvietimui. Ketinama sumontuoti reguliatorius, kurie padėtų sutaupyti apie 400 tūkst. litų per metus.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad dabar reguliatoriai yra sumontuoti 46-iose gatvių apšvietimą valdančiose spintose.

Tokie įrenginiai yra ten, kur sumontuotas naujas apšvietimas. Tarp tokių vietų yra Poilsio parkas bei Minijos gatvė ties Klaipėdos arena.

Reguliatorius dar reikėtų sumontuoti 94 vietose. Tai miestui kainuotų apie 2 mln. litų. Pasak L.Dūdos, apsispręsta imtis tokių darbų.

„Reguliatoriai padėtų taupyti elektros energiją. Tamsiu paros metu, kai mieste mažai žmonių ir automobilių, jų pagalba gatvių apšvietimo intensyvumas būtų sumažintas 30 proc.“, – pasakojo direktorius.

Galvojama, kad blausiau gatvių žibintai galėtų pradėti švieti jau nuo 20 val. L.Dūdos teigimu, tada mieste nebelieka įtampos – mažesni ir automobilių, ir pėsčiųjų srautai.

„Žmonės tikrai nepajaus, kad apšvietimas šiek tiek mažesnis. Toks jis jau yra kai kurios vietose, bet niekas net nesupranta. Pilnas apšvietimas yra reikalingas, kai mieste yra dideli žmonių ir mašinų srautai“, – aiškino direktorius.

Klaipėdos savivaldybėje yra sudaryta darbo grupė, kuri svarsto, kokiu būdu geriau įsigyti reguliatorius. Svarstomi keli variantai: savivaldybė imtų paskolą ir pirktų įrenginius, juos įsigytų išsimokėtinai arba nupirkti juos pavestų bendrovei „Gatvių apšvietimui“.

„Išsirinksime tinkamiausią variantą“, – teigė L.Dūda.

Manoma, kad reguliatoriai jau galėtų būti pradėti montuoti šiemet. Skaičiuojama, kad investicijos atsipirktų per penkerius metus.

Per metus savivaldybė elektros energijai gatvių apšvietimui išleidžia per 3 mln. litų. Jei būtų įjungti visi šviestuvai, ši suma būtų dar milijonu litų didesnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taja

Taja portretas
koks siaubas, bus dar tamsiau...

zapatdlou

zapatdlou portretas
o kiek priežiūra kainos po įrengimo? Bet iš kur tokios mintys ateina, ...atrodo nuo giminių verslo...

Liberalam

Liberalam portretas
Jei liberališkai bus padaryta (įrengimai ir išlaikimas kainuos brangiau nei susitaupys) tai bus liberaliai, bet jei susitaupys pinigėlių (atsipirks ir išlaidų palūkanos) tai gerai. Bet kažkodėl manau, kad liberalai negali elgtis neliberališkai. (nėra pranešimo apie konkusą ir kad pasielgta optimaliausiai)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių