Ūkininkų turgeliai įsikurs automobiliuose ir Rotušės aikštėje

Vilniaus valdžia, susitikusi su ūkininkų atstovais pritarė jų siūlymams plėsti ūkininkų turgelių tinklą sostinėje. Nuspręsta  prekybą skatinti automobilių stovėjimo aikštelėse, o miesto meras pareiškė ūkininkus norintis matyti pačioje Rotušės aikštėje.

Susirinkusiesiems miesto valdžios ir ūkininkų atstovams buvo pateiktas 70-ies automobilių stovėjimo aikštelių sąrašas, kuriose artimiausiu metu jau galės įsikurti specializuoti ūkininkų turgeliai automobiliuose. Toks mobiliųjų turgelių projektas žadamas pradėti vykdyti kitų metų sausį.

Iš automobilių ūkininkai prekiaus skirtinga produkcija: daržovėmis, pieno produktais, miltiniais gaminiais.

Mobilus 5-6 automobilių turgelis, veikiantis kaip savotiškas kooperatyvas, prekiaus įvairiose miesto vietose. Ketinama tokius turgelius įkurti ir centrinėje miesto dalyje, ir senamiestyje, ir miegamuosiuose rajonuose.

Numatytas ir „keliaujančių ūkininkų“ prekybos planas. Vienoje miesto vietoje prekiavę ūkininkai, kitą dieną apsistos kitame sostinės rajone.

Žemės ūkio rūmų atstovai tikino, kad ūkininkai bus kontroliuojami ir turės principingai laikytis nustatytų taisyklių. „Bus tikrinama produktų kokybė bei laikymo sąlygos. Net ir vienas „blogas“ atvejis būtų antireklama visiems ūkininkams, diskredituotų pačią idėją“, - sakė Žemės ūkio rūmų pirmininkas Bronius Markauskas.

Susitikime buvo aptartas ir vienos dienos ūkininkų mugių projektas – sąlygos ir vietos Vilniaus mieste, svarstytas Kalvarijų turgaus pertvarkymo klausimas. „Kalvarijų turgus artimiausiu metu bus pertvarkytas – perpardavinėtojai bus iškeldinti iš buvusios „Okeano“ parduotuvės, o patalpos grąžintos žuvies pardavėjams ir ūkininkams, - sakė savivaldybės atstovai.

Susitikimo metu, ūkininkus remiantis meras net pasiūlė jiems įsikurti miesto širdyje – Rotušės aikštėje.


Šiame straipsnyje: ūkininkas,prekyba,turgeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių