Ūkininkai daugiavaikei gyventojai padovanojo karvę

Kauno rajono savivaldybės tarybos narys, Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininkas Romas Majauskas ėmėsi iniciatyvos sutelkti ūkininkus ir padėti Liučiūnų kaimo gyventojai Rasai Petrauskienei, vienai auginančiai devynis vaikus.

Rudenį moteris pirko karvę, tikėdamasi lengviau išmaitinti gausią šeimyną. Tačiau maždaug po mėnesio karvė krito. Pirkti kitą nei pinigų, nei galimybių nebuvo. Nuo vakar Petrauskų tvartas jau netuščias - jame mūkia karvė ir veršis. Moteris tokios didžiulės paspirties nesitikėjo, tuo labiau, kad ir pagalbos į nieką nesikreipė. Dovaną ji vadina naujamečiu stebuklu.

Ketinę karvę dovanoti prieš Kalėdas ūkininkai ją nupirko sausio pradžioje. Įsitikino, kad karvė geros vados. O savininkė pasiūlė pirkti ir veršelį. Nupirko abu. Pasirūpino transportu ir vakar nuvežė gyvulius į Liučiūnų kaimą, Čekiškės seniūnijoje. Tvartą rado tvarkingą, pašarų žiemai paruošta.

Rasa Petrauskienė nesiskundžia lemtimi, tvarko ūkį kiek moters jėgos leidžia. Kartais sulaukia geradarių, kuriems didžiausia ir iškalbingiausia padėka - guvūs vaikų žvilgsniai. „Išvažiuodami matėme, kaip visi vaikai vorele nuskubėjo į tvartą. Jiems tai didelis įvykis. Gera, kad galėjome kažkuo prisidėti", - sako R.Majauskas.

„Labai gera karvė. Ketvirtu veršiu. Pieno gali duoti iki 30 litrų. Pirmomis dienomis iš jos to nereikia tikėtis, nes ir kelionėje įtampą patyrė, ir tvartas kitas, ir prie naujų šeimininkų teks priprasti", - giria karvę ir jos padėtį supranta R.Petrauskienė, gyvulius auginanti nuo paauglystės.

R.Petrauskienės šeima maitintojo neteko 2006 pavasarį. Mirė netikėtai Velykų išvakarėse. Šeima tuomet gyveno Kauno rajono Naujatriobių kaime. Našlaičiais liko 9 nepilnamečiai vaikai, tik vyriausias jau gyveno savarankiškai. Jauniausiam Petrauskų vaikui tuomet tebuvo vos pusė metų.

Moteris tuomet sakė žinanti viena - privalanti viską padaryti dėl savo vaikų. Maitintojo netekusiai ir menkame bute gyvenančiai šeimai Kauno rajono savivaldybė skyrė sodybą atokesnėje seniūnijoje. Vienintelės pajamos buvo pašalpos. Dabar moteris turi viltį, jog padedama gerų žmonių galės užauginti vaikus.


Šiame straipsnyje: karvėdovanaūkininkų

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių