Ugniagesiai nelaužia durų, o lipa per balkoną

Vakar prieš vidurnaktį Vilniaus ugniagesiai skubėjo pas namie paliktą mažametę. Tokių atvejų, kai tenka padėti žmonėms jų namuose, pasitaiko gana dažnai - bent keli atvejai per dieną.

Vėlų antradienio vakarą, 23 val. 35 min., ugniagesiai buvo iškviesti atidaryti durų Gelvonų gatvės 29-to namo 5-ame bute. Namuose buvo paliktas miegantis mažametis vaikas.

Ugniagesiai-gelbėtojai gana dažnai kviečiami padėti žmonėms, negalintiems išeiti iš namų, užsitrenkus durims. Kartais tenka vaduoti ligonius, kurie negali prieiti prie užrakintų durų ir jų  atidaryti.

Vilniaus miesto Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Informacijos ir analizės poskyrio viršininkė Edita Zdanevičienė portalui sakė, kad tokiais atvejais, kai žmogaus gyvybei gresia pavojus, gelbėti negalinčių iš namų išeiti žmonių kviečiami ugniagesiai. Kai sužinoma, kad namie yra vaikų, visuomet kreipiamasi į ugniagesius.

Atvykę ugniagesiai kopėčiomis užlipa į nelaimės ištikto žmogaus butą ir įlipa per balkoną, taigi durys lieka neišlaužtos.

Kai durys užsitrenkia, bet nėra skubu jas atidaryti, patariama kreiptis į avarines durų atidarymo tarnybas. Tiesa, atvykusiems atidaryti durų šių tarnybų darbuotojams, skirtingai nei ugniagesiams-gelbėtojams, tenka mokėti už atliktas paslaugas.


Šiame straipsnyje: durysavarinėugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių