Tyrimas: Kaune interneto greitis didžiausias Europoje

Oksfordo universiteto Said verslo mokyklos ir Oviedo universiteto tyrimas atskleidė, jog Kaunas yra vienas iš trijų pasaulio miestų, galinčių pasididžiuoti geriausiu plačiajuosčiu ryšiu.

Lietuvos laikinoji sostinė nusileidžia tik Japonijos miestams Jokohamai ir Nagojai, o Europoje yra akivaizdi lyderė.

Kauno mieste viena didžiausių konkurencija Lietuvoje, todėl Kaune dirbančios įmonės daugiausiai investuoja į šviesolaidinį tinklą ir duoda geriausias sąlygas savo vartotojams. Dėl šių priežasčių Kauno gyventojai, remiantis tiklalalpio http://www.speedtest.net/ rezultatais, naudojasi geriausiu internetu ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

Kaune yra net keturi šviesolaidiniai tinklai, kuriuos naudoja daugelis internautų. Būtent tokie tinklai užtikrina itin didelę spartą ir patikimumą. Taip plačiai išvystytus šviesolaidinius tinklus turi ne kiekvienas pasaulio miestas.

Lietuva pagal plačiajuosčio interneto kokybę jau išsiveržė tarp pirmaujančiųjų šalių pasaulyje ir gali lygiuotis kartu su Japonija, Pietų Korėja ar Švedija. Mūsų valstybė pernai pagal plačiajuosčio ryšio kokybę buvo septinta pasaulyje, tačiau šiemet išsiveržė į 4 vietą aplenkdama kaimynę Latviją ir prisivydama Švediją.

66 šalių plačiajuosčio ryšio kokybė įvertinta remiantis vieno populiariausių interneto greičio matuoklių speedtest.net duomenimis.

Lietuva taip pat buvo įtraukta į šalių sąrašą, kuriose plačiajuosčio interneto kokybė jau pakankama, kad vartotojai galėtų naudotis taip vadinamomis „ateities interneto“ paslaugomis - raiškiąja televizija, aukštos kokybės vaizdo komunikacija ir pan. Praėjusiais metais tam visiškai pasirengusi buvo tik viena pasaulio šalis - Japonija.


Šiame straipsnyje: internetas Laisvės alėjoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių