Tyrimas: apsipirkti Vilniuje brangiau nei Niujorke

Prekių kainos Vilniaus parduotuvėse mažesnės nei Dubline, Maskvoje ir Budapešte, bet apsipirkti Lietuvos sostinėje brangiau nei Varšuvoje, Prahoje ir Niujorke, teigiama naujame tyrime.

Kainų palyginimo paslaugas teikiantis tinklalapis pricerunner.co.uk šį mėnesį paskelbtame tyrime nurodė, kad 2009 metų pabaigoje Vilniuje tokio pat prekių krepšelio kainos buvo 8,2 proc. mažesnės už bendrą visų tirtų miestų vidurkį.

Tyrimas buvo atliekamas lyginant kainas 33 pasaulio miestuose visuose žemynuose.

Varšuva yra pigiausia tarp tirtų Europos miestų, ten kainos buvo 11,3 proc. mažesnės už bendrą vidurkį. Prahoje kainos buvo 9,7 proc. mažesnės už vidurkį.

Mažiausios kainos, pasak šio tyrimo, buvo Indijos mieste Mumbajuje, jos 30 proc. mažesnės už bendrą vidurkį. Toliau seka Tailando sostinė Bankokas, Kinijos miestas Šanchajus, Niujorkas, Dubajus ir San Franciskas. Niujorke kainos 16,1 proc. mažesnės už bendrą vidurkį.

Brangiausia apsipirkti 2009 metais buvo Osle, kur kainos buvo 35,4 proc. didesnės už bendrą vidurkį. Kopenhagoje buvo vidutiniškai 16,6 proc. brangiau nei kitur, Brazilijos mieste San Paule kainos buvo 16 proc., Paryžiuje - 15,8 proc., Reikjavike - 13,6 proc., Stokholme - 13,1 proc., Helsinkyje - 12,5 proc., Dubline - 9,2 proc. didesnės už bendrą tyrimo vidurkį.

Pasak tyrimo autorių, buvo tiriamos 26 skirtingų prekių kainos. Pavyzdžiui, buvo lyginama kiek skirtinguose miestuose kainuoja vienas litras pieno, vienas litras benzino, autobuso bilietas, konkretūs kompiuterių, muzikos grotuvų, fotoaparatų, batų modeliai, vienodu prekės ženklu pažymėtos sauskelnės, akių tušas, prezervatyvai, gaivieji gėrimai, cigaretės, to paties autoriaus to paties pavadinimo knyga bei bilietas į kiną.

Taip pat pažymima, kad kiekviename mieste kiekvienos prekės kaina buvo tikrinama trijose parduotuvėse.

Kainos buvo surinktos 2009 metų spalio 17-21 dienomis.

Picerunner.co.uk būstinė yra Londone, tačiau šią kompaniją 1999 metais įkūrė švedai. Įvairių produktų skirtinguose pasaulio miestuose kainų palyginimas buvo atliktas jau šeštus metus.


Šiame straipsnyje: kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras portretas
Lyginant su Dublinu tai TIK bilietas i autobusa ir kina, bei cigaretes brangesnes, visa kita yra zymiai pigiau nei Lietuvoje

Marko

Marko portretas
Jau tikrai , ka ka kainos tokios , kad tenka apsipirkt svetur nei pas save

vydūnas

vydūnas portretas
Suwalkuose jau mažiau, man būtų įdomu kaip reguoja į rinka su savo "pilkais" paltais TACO, REPLAY
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių