TV bokštas - didžiausias krepšinio krepšys

Vilniaus televizijos bokštas Europos čempionatą taps didžiausiu krepšinio krepšiu.

170 m aukštyje bus sumontuotas 34,7 m skersmens ir 109 m ilgio lankas, ant kurio iš 2560 metrų šviesos kabelio ir 545 lempučių bus pakabintas 40 m aukščio tinklas, praneša savivaldybė.

Toks krepšys bus įžiebtas ant aukščiausio Lietuvos statinio – TV bokšto – pirmą Europos vyrų krepšinio čempionato dieną ir švies nuo sutemų iki paryčių visą čempionato laikotarpį – iki rugsėjo 19 d.

„Manome, kad milžiniškas šviečiantis ir matomas visose Vilniaus apylinkėse krepšys taps Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje simboliu ir paliks neišdildomą įspūdį tiek vilniečiams, tiek svečiams. Tokiais netradiciniais projektais pasirodysime pasauliui kaip atviras, modernus miestas ir parodysime, ką krepšinis reiškia mūsų šaliai ir žmonėms“, – sako Vilniaus mero pavaduotojas Romas Adomavičius.

Europos krepšinio čempionato metu taip pat ir Vilniaus gatvės ketina pasidabinti netradiciniais papuošimais.

Nuo rugpjūčio 31 iki rugsėjo 18 dienos Gedimino prospektas taps krepšinio sirgalių alėja, kurioje sutemus švies krepšinio lankai, blizgės tinklai, gatve „bėgios“ kamuoliai. Šventiškai dekoruotas Gedimino pr. įsižiebs čempionato atidarymo vakarą – rugpjūčio 29 d.

Miesto centras, Senamiestis – T. Vrublevskio, Pilies, Didžiojoje gatvės, Katedros aikštė, Konstitucijos prospektas, teritorijos šalia Oro uosto ir „Siemens“ arenos bus papuoštos vėliavėlėmis, gairelėmis su čempionato atributika, ant miesto riboženklių įvažiuojantys į Vilnių galės perskaityti sveikinimo šūkius.

Be šių papuošimų, kuriuos vilniečiai pamatys jau po mėnesio, šią savaitę prie 50-ies miesto šiukšliadėžių bus nupiešti su krepšiniu susiję akcentai, kurie ne tik primins apie artėjančią šventę, bet ir drausmins praeivius nepramesti šiukšlių pro šalį.


Šiame straipsnyje: eurobasket2011

NAUJAUSI KOMENTARAI

dfjd

dfjd portretas
o man dzinui tas krepsinis

Benas

Benas portretas
Ir man

idomu

idomu portretas
o jei vyktu Vilniuje geju paradas, tai kuo taptu bokstas?
VISI KOMENTARAI 7

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių