Iš turgaus – su kasos čekiu?

Turguje šiandien – sujudimas. Šalies valdžia užsimojo priversti prekeivius įsigyti kasos aparatus. Prekeiviai baiminasi, kad toks žingsnis visiškai sužlugys jų verslą ir atims pragyvenimo šaltinį.

„Ar girdėjome apie tokius planus? Taip, todėl dabar net verkti norisi. Ar jie visai negalvoja, ką daro? Ir taip nė tūkstančio litų neuždirbame, vos galą su galu suduriame, o jie nori dar labiau viską apsunkinti“, - graudinosi prisistatyti nenorėjusi Halės turgaus prekeivė.

Planuojama, kad kasos aparatai turguje gali atsirasti jau nuo kito mėnesio. Tuomet sausis būtų paskutinis mėnuo, kai turguje dar galima derėtis. „Turguje kainos nuolat keičiasi, dabar to nebebus, kai reikės tvarkytis su daugybe dokumentų. Daugelis turgaus pirkėjų – pensininkai, vos sukrapštantys paskutinius litus. Būna, matome, kad žmogui labai blogai, parduodame šiek tiek pigiau, dabar negalėsime to daryti“, - apgailestavo mėsos pardavėjos.

Pastačius kasos aparatus neišvengiamai brangtų ir maisto produktų kainos, nes į kainą reikės įtraukti 19 procentų PVM mokestį. „Taigi turgus bus tas pats kaip ir parduotuvė. Kainos didelės, pirkėjai stovės eilėse ir derėtis negalės, tai kam jiems išvis čia eiti? Žmonės nebegalės pigiau nusipirkti maisto, o prekeiviai praras savo darbo vietas ir stovės su visais darbo biržoje. Labai puikus valdžios sprendimas“, - ironizavo Kalvarijų turgaus prekeivė Valerija.

"Turgus – tai yra prekyba derybų būdu. Dar pramoninėse prekėse galiu suprasti, kasos čekis praverstų,  bet mėsos gaminiai, daržovės, patys įsivaizduokit, kaip nuperka vieną daržovę, derinasi dėl kainos ir tą visą procesą įmušinėti… O jei prekiauja kokia močiutė, neaišku, ar išmoks naudotis su kasos aparatu, dar kiek buhalterijos prisidės. Dar viena nesąmonė“, - sakė bendrovės „Tugva“, valdančios Halės turgų, direktoriaus pavaduotojas Viktoras Konovalovas.

Ramesni turguje buvo tik tie, kurie prekiauja pačių pagamintais produktais – jiems kasos aparatų rengti nežadama. „Mes prekiaujame pačių pagamintu medumi ir mūsų tai neliečia“, - į šurmuliuojančių prekeivių kalbas nekreipė dėmesio medaus pardavėjai Kalvarijų turguje.


Šiame straipsnyje: turgusprekeiviaiprekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių