Tuberkulioze sergantys vaikai Vilniuje neturės kur gydytis

Pusšimtis tuberkulioze sergančių vaikų gali būti perkelti iš Vilniaus į sanatorijas Dzūkijoje, nes Sveikatos apsaugos ministerija Bažnyčiai pralaimėjo teismus dėl pastato, kur įsikūręs Infekcinių ligų ligoninės skyrius, pirmadienį pranešė LNK Žinios.

Bažnyčia po keliolika metų trukusio teismų maratono vėl tapo kažkada jai priklausiusio pastato savininke.

„Tie vaikai galėtų būti perkelti į tam tikras sanatorines patalpas - tiek Druskininkuose, tiek Valkininkuose yra puikiosios sąlygos vaikams gydyti. Vaikai nebūtų nuskriausti“, - sakė Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Rimantas Remeika.

Anot LNK Žinių, kol kas mažųjų pacientų ir juos gydančių medikų Bažnyčia neveja. Didžiąją dalį atgauto nekilnojamojo turto ji pati naudoja visuomeninėms reikmėms.

Daugelis anksčiau Bažnyčiai priklausiusių pastatų jau gražinti, dabar laukiama, kada valstybė sugrąžins ir pagrindinį prieškary turėtą turtą – žemes. Vyskupai sako gražinti žemes Valstybės nespaudžiantys dėl sunkios ekonominės padėties. Kol kas kurijų veikla finansuojama iš pastatų nuomą gautais pinigais. Nuomojama maždaug dešimtadalis bažnyčios turimo nekilnojamojo turto.


Šiame straipsnyje: tuberkuliozėligoninė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sima

Sima portretas
Kur žiūri sveikatos apsaugos ministras iš viso su tokia infekcine ligonine antisanitarinėmis sąlygomis?!

anat.

anat. portretas
Bažnyčios , per amžių amžius buvo gobšumo institucija . Ar pagalvojot , kaip nepasiturintis tėveliai galės lankyt vaikus ? Visi žinom kaip brangu keliaut .Aš skaitau , nereikėjo bažnyčiai to daryt .

Argi

Argi portretas
valstybei rūpi sergantys vaikai .Tai jų tėvų reikalas!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių