Tualeto byla netrukus keliaus į teismą

Dar praėjusių metų rudenį garsiąją vadinamojo auksinio tualeto bylą žadėję išnarplioti prokurorai penktadienį pagaliau paskelbė apie greitai įvyksiančią tyrimo baigtį. Kauno apygardos prokuratūros teigimu, tyrimas užtruko, nes byla yra labai didelės apimties. Šiuo metu įtariamieji susipažįsta su jos duomenimis. Iš viso įtarimai pareikšti 13 žmonių, iš jų teisme turės aiškintis 12.

Prokuratūra įtariamųjų pavardžių kol kas neatskleidžia, tačiau „Kauno diena“ jau buvo pateikusį galimą 12 įtariamųjų sąrašą: devynių tarnautojų ir politikų, trijų - statybininkų.

Prokurorai į teismą greičiausiai pasiųs du aukštas pareigas užimančius Kauno savivaldybės administracijos darbuotojus: administracijos direktoriaus pavaduotoją Romaldą Rabačių ir Miesto ūkio departamento direktorių Joną Žališkevičių. Įtarimai taip pat greičiausiai bus pareikšti dar penkiems dabartiniams savivaldybės darbuotojams: Kultūros paveldo skyriaus vedėjui Rimgaudui Miliukščiui, jo pavaduotojui Zenonui Girčiui, Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotojui Romaldui Laukaičiui, Statybos ir Urbanistikos skyrių specialistams Vaclovui Balniui ir Stasiui Pūtviui.

Vieniems pirmųjų įtarimai pareikšti po kilusio skandalo postus iškart praradusiems tuometiniams Komunalinio ūkio skyriaus ir Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vedėjams Valiui Knokneriui bei Rimantui Rutavičiui.

Viešojoje erdvėje pasirodžiusiame įtariamųjų sąraše buvo ir trys tualetą įrengusios, bet jau bankrutavusios bendrovės „TK sprendimai“ darbuotojų pavardės: direktoriaus Antano Gintauto Liaudansko, direktoriaus gamybai Egidijaus Račkausko ir darbų vadovo Jono Vasausko.

Portalo žiniomis, visi įtariamieji neigia bet kokią kaltę.

Statant tualetą galėjo būti padaryta daugiau nei pusės milijono litų turtinė žala. Įtariamiesiems gresia baudžiamoji atsakomybė.


Šiame straipsnyje: Tualetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių