T.Sedunova: kurstytos aistros virto gera reklama

Sausio 13-ają – Laisvės gynėjų dieną – buvo kviečiama susilaikyti nuo pigių renginių, bet jų vyko nemažai. Neatsiliko ir televizijos kanalai, transliavę nuotaikingas programas. Tačiau nė vienas tos dienos renginys nesukėlė tiek prieštaringų vertinimų, kiek Sankt Peterburgo Marijos teatro simfoninio orkestro ir dirigavimo virtuozo Valerijaus Gergijevo klasikinės muzikos koncertas Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Nepaisant to, kurstytos aistros virto gera reklama – daugiau kaip 6 000 klasikos mylėtojų stebėjo koncertą, kurio pradžioje tylos minute pagerbė tragiškai žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimą.

„Vis dėlto mane ir daugumą žmonių stebina, kad dar prieš šį fantastišką koncertą buvo bandoma aukščiausios kokybės meną susieti su politika. Tai visai skirtingi dalykai ir nereikia perlenkti lazdos. Juk čia skambėjo amžinai gyva ir rimta klasikinė muzika, skleidusi ramybę ir susikaupimą.

Nors tuo pačiu metu Nacionaliniame operos ir baleto teatre buvo rodomas baletas „Kopelija“, kuris nėra gedulingas, Lietuvos televizija transliavo laidą „Duokim garo!“, vyko ir daugiau pramoginių renginių, apie juos kažkodėl nutylima. Pulti maestro V.Gergijevo koncertą – mažiausiai nepadoru“, – teigė Vladimiro Romanovo labdaros ir paramos fondo muzikos projektų vadovė Tatjana Sedunova.


Šiame straipsnyje: Valerijus Gergijevas

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.M.

P.M. portretas
6000 kažin ar visi susirinko ...kurie gal laukia saulės iš maskvos sugrižtant?

Nojus

Nojus portretas
Leonardai Leonardai, tik žmona nusisuko, jau su kita... Sėkmės, profesoriau.

kodėl

kodėl portretas
kodėl rusai visada giriasi giriasi ir giriasi, matyt kažkoks nepilnavertiškumo kompleksas juos kamuoja, arba kaltė
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių