Trylikametis susižalojo savadarbiu sprogmeniu(papildyta)

Į Kauno ligoninę dėl kūno nudegimo trylikametis paguldytas pirmadienį po 20 val. Jis paaiškino, kad susižalojo tą pačią dieną namuose apie 18 val. 30 min. gamindamas savadarbį sprogstamąjį užtaisą.

Trylikamečio Karolio mama sutiko pasikalbėti tik todėl, kad kiti paaugliai ir jų tėvai išvengtų panašių nelaimių. Savadarbio sprogmens, nuo kurio nukentėjo, formulę paauglys rado internete.

Rasa Bičkienė pasakojo žiūrėjusi per televizorių žinias. Netikėtai išgirdo kaip strimagalviais iš rūsio į antrą namo aukštą atbėgo sūnus ir užsidarė vonios kambaryje.

Moteris pasakojo, kad neramu pasidarė išgirdus, kaip duše bėga vanduo, esą sūnus paprastai taip nesielgdavo. Po to vaikas paprašė mamą vieną ateiti į vonios kamabrį.

„Žiūriu užsidengęs veidą rankšluosčiu. Sako „tik tu neišsigąsk“, - įvykius prisimena moteris. Berniukas tikino, kad jam nieko neskauda, nieko nereikia daryti, tačiau visas veidas buvo raudonas, tarsi nuplikytas.

Gydytojai nustatė nedidelį veido odos ir kairės akies nudegimą. Pasak R.Bičkienės, dėl odos nudegimo gydytojai sūnų išleistų namo, tačiau akį dar reikia gydyti.

Sūnus mamai papasakojo, savadarbio sprogmens aprašymą radęs internete. „Senukų“ prekybos centre susipirko reikiamas medžiagas ir namų rūsyje išmėgino.

Moteris sakė, kad sūnus jau du metus eksperimentuoja gamindamas įvairius užtaisus. Pastebėjusi šią vaiko aistrą, ji sakė, kad pati nupirko alchemijos vadovėlį. Pasak R.Bičkienės, draudimais nieko nepasieksi, geriau tegul kažką gamindamas turi iš ko mokytis. „Neleisiu namie, eis kitur“, - svarstė R.Bičkienė.

Mama pasakojo, kad sūnus nuo mažens labai smalsus, pilnas energijos. Jau ne kartą buvo apsvilęs pirštus, tačiau nestipriai. „Mes kalbam, aiškinamės. Jis turi ir pirštines, ir akinius. Šįkart jų neužsidėjo“, - apgailestavo mama.

Moteris sakė, kad sūnus prašė visus chemikalus išmesti iki jo grįžimo iš ligoninės, tačiau nepaisant paauglio pasidarytų išvadųm, Kauno rajono policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. 


Šiame straipsnyje: sprogimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių