Troleibuse kalbantis A.Kupčinskas užkliuvo etikos sargams

Mero Andriaus Kupčinsko įgarsinta reklama, skambanti viešajame Kauno transporte ir užsakomasis straipsnis spaudoje užkliuvo etikos sargams.

VTEK tyrimą pradėjo susipažinusi su Kauno tarybos nario liberalcetristo Kęstučio Mikėno pateikta informacija. Politikas teigia, kad Kauno meras A.Kupčinskas savivaldybės lėšomis reklamavo save spalio 18 d. laikraštyje „Mano miestas Kaunas“, o troleibusuose skelbiama mero balsu įgarsinta savireklama.

„Eilinį kartą turiu teisintis, kad nesu kupranugaris“, – išgirdęs apie VTEK ketinimą pradėti tyrimą sakė A.Kupčinskas. Jis tikino kol kas negavęs jokios informacijos iš VTEK ir nėra susipažinęs su skundo turiniu.

„Nesijaučiu supainiojęs viešųjų ir privačiųjų interesų, bet jeigu komisija kvies, esu psiruošęs pasiaiškinti“, – pasiryžęs A.Kupčinskas.

Pasak jo, ši situacija panaši į tą, kuomet opozicija kaltino jį suklastojus konservatoriaus Gedimino Žukausko balsą tarybos nariams vardiniu balsavimu basuojant dėl dviejų miesto ligoninių sujungimo. „Buvo garsiai pareikšta, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl balso klastojimo. Dabar viskas pasisuko taip, kad teismas tiria, ar aš nebuvau šmeižiamas šioje situacijoje“, – priminė meras.

Mero patarėjams viešiesiems ryšiams Dainoras Lukas informavo, kad troleibusuose buvo leidžiamas mero įrašas, kuriame jis sveikino Rugsėjo 1-osios proga moksleivius ir mokytojus. „Tai vienas būdų pasveikinti visus moksleivius, nes meras fiziškai negali aplankyti visų mokyklų. Daugiau jokie įrašai, kuriuose kalbėtų meras, nebuvo transliuojami“, – tikino D.Lukas.

 

Komisija nusprendė pradėti šių aplinkybių atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms patikrinimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių