Triukšmaujančius senamiesčio barus valdininkai tramdys baudomis

Triukšmo problema senamiestyje nebūtų iškilusi, jei verslininkai laikytųsi miesto politikų nustatytų triukšmo prevencijos taisyklių viešose vietose. Šitaip teigiantys valdininkai tikisi sutramdyti jų savivalę.

Po gyventojų nepasitenkinimo dėl senamiestyje dirbančių kai kurių kavinių bei restoranų naktimis keliamo triukšmo valdininkai ėmėsi aiškintis situaciją.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė teigė, kad jei barų bei naktinių klubų šeimininkai būtų laikęsi miesto tarybos nustatytų taisyklių, nebūtų kilę tokio didžiulio gyventojų nepasitenkinimo.

Dalies senamiesčio pasilinksminimo vietų keliamu triukšmu skundžiasi ne tik Žvejų, bet ir kitų aplinkinių gatvių gyventojai.

Pagal Savivaldybės tarybos patvirtintas Triukšmo prevencijos viešose vietose taisykles, Prekybos ir paslaugų teikimo uostamiesčio viešose vietose tvarkos aprašą lauko kavinės gali dirbti tik iki 23 valandos.

Tačiau senamiestyje įsikūrusios įstaigos ignoruoja šias taisykles. Garsi muzika ir triukšmas iš lauko kavinių sklinda ir vėlesniu metu. Rugpjūčio 1-ąją nustatyta, kad net 10 barų lauko kavinės veikė ir po 23 val. Trijose iš jų buvo garsiai leidžiama muzika ir triukšmaujama.

Pavasarį atlikti triukšmo matavimai prie kai kurių uostamiesčio kavinių senamiestyje patvirtino, kad vakare jose viršijamos leistinas normas. Didesnis nei leidžiama triukšmas nustatytas bare „Rasytė“, naktiniuose klubuose „Mr. Bond“, „Pina Colada“.

Kituose baruose ir klubuose triukšmas balansavo ties leidžiamomis normomis, nors jų ir neviršijo.

Savivaldybei pateiktoje policijos statistikoje užfiksuota, kad pareigūnai malšinti triukšmo dažniausiai kviečiami į Žvejų gatvę ir jos prieigose įsikūrusias pasilinksminimo vietas.

Per pirmąjį šių metų pusmetį policija sulaukė 89 pranešimų apie incidentus senamiestyje įsikūrusiose pasilinksminimo vietose. Iš jų 60 pranešimų užfiksuota dėl konfliktinių situacijų ir 29 dėl keliamo triukšmo.

Pranešimų gausa išsiskyrė pramogų centras „Šikšnosparnio lizdas“, įsikūręs Tiltų gatvėje.

Pasak K.Vintilaitės, triukšmo prevencijos nesilaikantiems barams ir kitoms pasilinksminimo vietoms jau paruošti protokolai. Tačiau jis kol kas surašytas tik vienam naktiniam barui „Sputnik“.

Kaip pastebi valdininkė, kiti verslininkai kratosi atsakomybės ir nesirodo savivaldybėje, tad protokolų surašymo procedūra stringa.

Tačiau vedėja patikino, kad jei ir toliau triukšmaujančių įstaigų šeimininkai kratysis atsakomybės, juos atvesdins policijos pareigūnai.  

Jei triukšmo problemos nepadės išspręsti baudos, tada į miesto politikus planuojama kreiptis dėl alkoholio prekybos taisyklių pakeitimo. Šiuo metu nėra numatyta galimybė atimti alkoholio prekybos licencijos dėl triukšmo prevencijos ignoravimo.

K.Vintilaitės teigimu, verslininkai įrodė, kad gali laikytis triukšmo prevencijos. Likus savaitei iki tarybos posėdžio, kur politikai svarstė dėl alkoholio prekybos ribojimo dalyje senamiesčio pasilinksminimo vietų, situacija buvo ideali. Gyventojai tuomet džiaugėsi galėję ramiai išsimiegoti.


Šiame straipsnyje: triukšmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

absurdas

absurdas portretas
taigi pats miestas nesilaiko savo taisykliu! naktim vaikstineja po langais "karlsonai" kazkokie idiotai su propeleriais ant nugaru ir pucia ora...atseit siuksles pucia... bet kur jas pucia? nuo saligatviu i gatve! nuo saligatviu i veja! nuo krantiniu i Dane! baisus triuksmas plius oro tarsa! kas tai sugalvojo? cia gi simuliacija tvarkymosi ir miesto biudzeto lesu svaistymas! kas prisiims atsakomybe uz si absurda: Šakalienė, Simonavičiūtė ar meras?

...

... portretas
Kaip nustatomas triukšmas? pagal skundą?

to ...

to ... portretas
Ką čia klausi? Apsimeti kvaileliu, ar tikrai toks durnas?
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių