Trijų vaikų motina Klaipėdoje nuteista už sugyventinio nužudymą

Trys mažyliai išgelbėjo mamą nuo ilgesnio įkalinimo. Sugyventinį nužudžiusi moteris ir po nuosprendžio liko laisvėje, kad vaikai kuo ilgiau galėtų būti su motina.

Pirmadienį priešpiet 27 metų klaipėdietė Andromeda Liubina Klaipėdos apygardos teisme išklausė nuosprendį, kuriuo už savo sugyventinio ir trijų vaikų tėvo nužudymą nuteista kalėti aštuonerius metus.

Minimali bausmė už tyčinį nužudymą jai skirta todėl, kad labai ilgas išsiskyrimas su motina, pasak teismo, kenktų vaikų vystymuisi. Kol įsiteisės teismo sprendimas, moteris palikta laisvėje.

„Ir kam nuo to geriau? Vaikams – tikrai ne! – piktinosi nužudytojo mama Irena Barkauskienė. – Vyresniuosius kaip išveda į savaitinį darželį, tai vaikeliai ten ir būna kaip kalėjime nelankomi. Tik penktadieniais ateina ir tai dažnai neblaivi. Kaip taip gali būti? Jau beveik metai, kai nužudė žmogų, o vis dar laisve džiaugiasi?“

Ketverių, dvejų ir metukų vaikus auginantį A.Liubina šiemet vasario 21 dieną susibarė su sugyventiniu ir smogė jam į krūtinę peiliu. Nukraujavęs vyras mirė vietoje.

Medikai iškvietė policiją. Neblaivi A.Liubina bandė aiškinti, kad sugyventinis ketino jai smogti. Smogdama peiliu ji bandžiusi apsiginti.

Tąkart kalbėta, kad sugyventinių kivirčas kilo dėl A.Liubinos motinos, kuri grįžusi iš užsienio apsigyveno dukros namuose. Kivirčai ir girtavimas nebuvo naujiena sugyventinių namuose. Nužudytojo motina pasakojo, kad A.Liubina ir anksčiau ne kartą švaistėsi peiliu, apie tai bylojo randai ant sūnaus rankų.

Po nusikaltimo medikai ant kaltininkės kūno jokių prieš ją vartoto smurto pėdsakų neaptiko.

Teismo dienos A.Liubinos motina nesulaukė. Ji mirė nuo nepagydomos ligos. Jeigu niekas iš artimųjų nepareikš noro auginti nuteistosios vaikų, juos globoti imsis valstybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių