Traukinukas į oro uostą tapo savaitgaline vilniečių pramoga

Mėnesį iš Vilniaus geležinkelio stoties į Tarptautinį Vilniaus oro uostą ir atgal kursuojantis traukinukas tapo savaitgaline sostinės gyventojų pramoga. Pats Vilniaus meras Juozas Imbrasas pareiškė vešiantis savo anūkus į oro uostą lėktuvų parodyti.

Naujuoju traukinuku kasdien pervežama maždaug po 400 keleivių. Apytiksliais paskaičiavimais šiuo traukinuku jau pervežta apie 12 tūkst. keleivių.

Pasirodo, traukinuku aktyviai naudojasi ir netoliese veikiančių organizacijų darbuotojai bei sodininkai, Kirtimų gyventojai. Be to, mažasis traukinukas tapo savaitgaline pramoga vilniečių šeimoms – kelionę traukinuku pamėgo vaikai.

„Džiaugiuosi, kad vilniečiams patiko naujasis transportas. Aš ir pats artimiausią savaitgalį rengiuosi anūkus pavėžinti šiuo traukinuku – nuvešiu į oro uostą pažiūrėti lėktuvų“, - sako Vilniaus meras.

Specialus nedidelis traukinukas – automotrisė – kursuoja kas 40 minučių. Atsižvelgiant į didžiausius keleivių srautus reisų skaičius ateityje bus koreguojamas. Planuojama, kad per metus traukinuko paslaugomis pasinaudos apie 150 tūkst. keleivių.

Šiuo metu traukinys kursuoja kasdien – po 27 reisus per dieną.
Per aštuonias minutes nuvažiuoti iš miesto centro į oro uostą vilniečiai bei sostinės svečiai turi galimybę už du litus, išvengdami spūsčių, gaišaties ar didesnių išlaidų taksi paslaugoms pirkti.

Susijusios publikacijos:
Geležinkelio stotyje – modernios permainos
Į Vilniaus oro uostą - traukiniais


Šiame straipsnyje: traukinukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių