Trakuose naikinami detalieji planai

Pastangas Trakų rajone prie ežerų ir kitose gražiose vietose įteisinti gyvenamųjų namų statybas sustabdė teismas, panaikindamas daugiau nei pusantro šimto Trakų savivaldybės patvirtintų detaliųjų planų. Portalo kalbintas meras Edmundas Malūkas sako kol kas nieko nežinantis apie bylos baigtį.

Teismas konstatavo, kad kai nėra patvirtintų bendrųjų ar specialiųjų teritorijos planavimo dokumentų, negalėjo būti rengiami detalieji planai, keičiantys žemės paskirtį, išskaidantys žemės plotus į mažus, statyboms pritaikytus, sklypus. Todėl savivaldybės sprendimai turėjo būti naikinami, kaip prieštaraujantys Teritorijų planavimo įstatymo nuostatoms.

„Tokiais nusižengimais siekiama prie ežerų, kitose gražiose vietose įteisinti gyvenamųjų namų statybas, statyti juose gyvenamųjų namų grupes, kvartalus. Taip būtų pažeidžiama ne tik gamta, bet ir gyvenamųjų teritorijų, urbanistinė ar infrastruktūros plėtra. Kartu su gyvenamųjų namų statybomis turi būti planuojami ir vaikų darželiai, mokyklos, sveikatos priežiūros įstaigos, kelių tiesimas ir kiti gyvybiškai svarbūs objektai“, - teigė aplinkos ministras Artūras Paulauskas.

Trakų rajono savivaldybė kai kuriuos savininkus buvo įpareigojusi parengti  infrastruktūros plėtros specialiuosius planus, įrengti ir eksploatuoti infrastruktūros objektus,  tačiau teismas padarė išvadą, kad šis savivaldybės įpareigojimas yra neteisėtas. Teritorijų planavimą reglamentuojantys įstatymai savivaldybės tarybai nesuteikia teisės nustatyti tokio pobūdžio įpareigojimų.

Portalo kalbintas Trakų rajono meras Edmundas Malūkas teigė nenorintis komentuoti situacijos, kol nėra susipažinęs su teismo sprendimu. „Mano žiniomis vyksta teisminiai procesai, kuriuose savivaldybei atstovauja advokatas. Jis man dar nieko nepranešė, todėl nenorėčiau šiandien nieko komentuoti“, - sakė Trakų vadovas.


Šiame straipsnyje: trakai,detalusis planas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių