Trakų rajone likviduotos dvi kontrabandinio kuro degalinės

Trakų rajone šią savaitę likviduotos dvi kontrabandinio kuro degalinės.

Per bendrą operaciją Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai kartu Muitinės kriminaline tarnyba joje aptiko beveik 15 tonų kontrabandinio dyzelinio kuro.

Kaip įtariama, rastas kontrabandinis dyzelinis kuras, priklausantis krovinių gabenimo paslaugas teikiančiai įmonei ir vienam gyventojui.

Kaip praneša Mokesčių inspekcija, antradienį minimų tarnybų pareigūnai tikrino Trakų rajono Šventininkų kaime esančius sandėlius.

Viename iš angarų, nuomojamų įmonės, pareigūnai aptiko apie 5500 litrų dyzelinio kuro su išpilstymo įranga. Dar maždaug 9000 litrų, taip pat ir išpilstymo įranga, rasta kitame sandėlyje, kurį nuomoja fizinis asmuo.

Iš viso abiejuose sandėliuose rastos 29 skirtingo tūrio talpyklos su dyzeliniu kuru, kaip įtariama, įvežtu iš trečiųjų šalių. Patikrinimo metu nei įmonė, nei gyventojas dyzelino įsigijimo dokumentų pateikti negalėjo. Pareigūnai paėmė degalų mėginius laboratoriniams tyrimams atlikti.

"Rasta degalų pilstymo įranga, skaitiklis, 15 vienetų didelio tūrio, po 1000 litrų, talpyklų leidžia daryti prielaidą, kad degalai buvo perpilami ar juos buvo ruošiamasi perpilti dideliais kiekiais", - teigia Vilniaus AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorius Dainoras Bradauskas.

Įmonės darbuotojai teisinosi apie kurą nieko nežinoję, taip pat negalėjo pateikti ir jokių dokumentų, nes įmonės buhalterija įsikūrusi kitoje vietoje. Dėl įmonei priklausančių degalų tyrimas tęsiamas.

Tuo metu kito sandėlio nuomininkas, fizinis asmuo, iš pradžių teigęs, jog nelegalūs degalai skirti automobilių remontui, ketvirtadienį jau pateikė akcizų deklaraciją, kurioje deklaravo apie 8,5 tūkst. litų į biudžetą mokėtino akcizo mokesčio.

Iš viso per antrąjį šių metų pusmetį Vilniaus mokesčių inspekcijos specialistai, bendradarbiaudami su kitomis institucijomis, jau aptiko per 30 tonų nelegalaus kuro.


Šiame straipsnyje: kontrabandinis kuraskuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių