Tragiškoms ir duobėtoms Kauno gatvėms lopyti - skatikai

Kauno gatvėse per savaitgalį išdygo tūkstančiai duobių, o joms lopyti kol kas naudojama tik skalda. Greitai gatvės turėtų būti pradėtos taisyti pažangesnėmis technologijomis, tačiau šiemet tam bus skirta itin mažai lėšų.

Atsivėrė milžiniškos duobės

Tradiciškai po kiekvienos žiemos išlendančios skaudžios duobės verčia už galvos imtis vairuotojus, tačiau atrodo, kad šiemet gatvių būklė dar prastesnė nei pernai. Kauno miesto policijos duomenimis, kol kas dėl duobių avarijų neįvyko ir nukentėjo vos vieno kito automobilio ratai.

Tačiau savivaldybės tarnautojai sakė, kad dėl kai kurių duobių jiems buvo skambinta ir naktimis. Vien dėl duobės V.Krėves prospekto pradžioje Miesto tvarkymo skyriaus vedėjui Aloyzui Pakalniškiui buvo skambinta tris kartus. Kelininkai ties duobe pastatė perspėjančią tvorelę, tačiau ji stovėjo neilgai - kažkas ją nuskynė automobiliu. Dėl to duobė buvo užpilta skalda. Pirmadienį tokia pat primityvia technologija buvo užpilta ir daugiau duobių.

A.Pakalniškis sakė, kad tokiu būdų bandoma kuo skubiau užkirsti kelią per vairuotojų kišenes trenkiantiems nelaimingiems įvykiams. Kol kas oro sąlygos neleido duobių lopymo imtis iš peties, tačiau pirmadienį „Kelių remonto grupė“ (KRG) jau turėjo pradėti į baisiausias duobes lieti asfaltbetonį.

„KRG paleidžia į darbą savo mašiną, kuri pakaitina duobes ir išgarina vandenį. Tai vienintelė patikima technologija, kuria galima duobes tvarkyti ir žiemą“, - aiškino A.Pakalniškis.

Užlopys tik pačias baisiausias

Tačiau pirmadienį po pietų KRG generalinio direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Norkus sakė, kad duobių lopymas asfaltbetoniu dar nepradėtas, nes ir pažangiausiomis technologijomis dirbti oro sąlygos yra šiek tiek per drėgnos.

Tikėtasi, kad darbui tinkamos sąlygos bus po pietų. Tiesa, šia technologija ketinama užlopyti labai nedaug pačių baisiausių duobių. Tam skirta tik 30 tūkst. litų. Už tiek bus sutvarkyta duobių, kurių bendras plotas siekia 350 kv. m. Pirmiausia duobės naikinamos Veiverių gatvėje.

Gatvėms remontuoti - 0 litų?

Užlopius duobes baisūnes gatvių remonto darbai Kaune kuriam laikui sustos. O pagrindinis duobių lopymo sezonas prasidės balandį. Tiesa, miesto komunalininkai dar nežino, kiek gatvių priežiūrai lėšų bus skirta šiais metams. Ketvirtadienį Kauno miesto tarybos nariai turės apsispręsti, kiek lėšų tam skirti iš biudžeto. Kalbėta, kad miestas šiemet apskritai duobių lopymui gali neskirti nė lito, tačiau A.Pakalniškis tikisi, kad pavyks išprašyti bent 300 tūkst. litų. Tokia suma ir taip yra penkis kartus mažesnė nei pernai.

Taip pat dar nežinia, kiek gatvėms prižiūrėti skirs Automobilių kelių direkcija. Kalbama, kad - apie 8 mln. litų. Pernai iš direkcijos buvo gauta 11 mln. litų, tačiau keli milijonai iš tos sumos buvo skirti tiltui į Nemuno salą. Todėl šiais metais Kauno gatvėms prižiūrėti direkcijos skirtos lėšos gali būti panašaus dydžio kaip ir pernai.


Šiame straipsnyje: duobėsgatvių remontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių