Tragišką avariją sukėlęs R.Balkūnas teisme elgėsi ramiai

Pirmadienį buvo atidėtas 21 metų tragišką avariją Fabijoniškėse sukėlusio Ramūno Balkūno teismas. Į posėdį neatvyko teisiamojo advokatas.

R. Balkūno advokatas teismui pranešė, kad dalyvauja kitame teisme Kaune. Apie tai, kad teisiamojo advokatas neatvyks, Vilniaus 1 apylinkės teismas buvo informuotas iš anksto. Tačiau Vilniaus teismas iš karto neatidėjo posėdžio.

Teismo posėdį atidėti prašė ir prokuroras. Anot valstybės kaltintojo, teismas be teisiamojo advokato nėra įmanomas.

R. Balkūnui buvo suteiktas žodis – teisėjas jo paklausė, ar jis nenori pakeisti advokato. R. Balkūnas ramiai atsakė, kad norėtų, jog jį gintų tas pats advokatas, kuris negalėjo atvykti.

R. Balkūnas nepasinaudojo proga iš karto atsiprašyti salėje susirinkusių nukentėjusiųjų.

Nukentėjusieji su žurnalistais nebendrauja, su jais nebendrauja ir jų advokatas. „Mes pavargome nuo jūsų kamerų, ačiū“, – išeidamas iš salės žurnalistams sakė advokatas.

„Byloje yra pareikši kelių šimtų tūkstančių civiliniai ieškiniai“, – sakė prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Nukentėjusieji ketina prašyti teismo rengti rengti uždarus posėdžius.

Tragedija S. Nėries gatvėje įvyko gegužės 22 d. apie 16 val. Nesuvaldytas automobilis „Honda Prelude“ apsivertė ir čiuoždamas šaligatviu užkabino mažiausiai penkis žmones.

Vienas žmogus žuvo iš karto. Sunkiai sužeisto kūdikio gyvybės medikams išgelbėti nepavyko.

S. Nėries gatvėje leidžiamas 40 km/val. greitis. Specialistai patvirtino, kad R. Balkūnas važiavo ne mažesniu kaip 123 km/val. greičiu.

Teismas jau kitą dieną po tragedijos Fabijoniškėse R. Balkūnui skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – leido laikyti jį suimtą tris mėnesius. Vasarą suėmimo terminas įtariamajam buvo pratęstas.

Teisėsaugininkai sako, kad įtariamasis po avarijos į alkoholio matuoklį neįpūtė promilių – prietaisas parodė nulį. Tačiau ekspertai jaunuolio šlapime aptiko metamfetamino pėdsakų. Todėl vaikinui buvo pateikti nauji kaltinimai.

Už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, avarijos sukėlimą ir žmogaus pražudymą būnant neblaiviam ar apsvaigus įstatymas nustato laisvės atėmimo bausmę nuo 3 iki 10 metų, sako prokuroras. Pagal ankstesnį kaltinimą įtariamajam grėsė laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų. Mažiausia laisvės atėmimo bausmė buvo nenustatyta.


Šiame straipsnyje: Ramūnas Balkūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu ir

nu ir portretas

nu ir

nu ir portretas
net neatsiprase

rj

rj  portretas
matosi banditskaja roza ,tokie niekad neatsiprasineja nebent pries pistoleto vamzdi atsiduria
VISI KOMENTARAI 7

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių