Tobulinti Vilniaus viešąjį transportą nori ir prancūzai

Vilniaus savivaldybės naujų transporto rūšių diegimo Vilniuje specialiojo plano rengimo konkurse dalyvauja ir visame pasaulyje veikianti Prancūzijos miesto ir geležinkelių transporto infrastruktūros paslaugų bendrovė "Systra".

Paraiškas taip pat pateikė bendrovė Vilniaus architektūros studija ir jungtinis konsorciumas, kuriame yra Vilniaus Gedimino technikos universiteto Teritorijų planavimo mokslo institutas, Vilniaus savivaldybės įmonė "Vilniaus planas" ir bendrovės "Urbanistika" bei ASL.

Vilniaus savivaldybės Viešųjų pirkimų skyrius Dokumentų rengimo poskyrio vedėja Jūratė Dailidonienė BNS teigė negalinti pasakyti, kiek laiko užtruks specialiojo plano parengimas ir kiek jis gali kainuoti.
"Negaliu pasakyti, nes dar vyks nagrinėjimas, gal reikės tikslinti pasiūlymus", - teigė ji.

Konkurso laimėtojas turės įvertinti maršrutinį tinklą, sukūrus naują transporto rūšį ir pertvarkant dabartinę transporto sistemą, numatyti keleivių srautus trisdešimčiai metų.

Taip pat turės būti įvertintos naujos elektrinės transporto rūšies įdiegimo galimybės, sąlygos, investicijų poreikis ir galimi finansavimo šaltiniai.

Sostinėje anksčiau buvo svarstoma galimybė įrengti tramvajaus liniją nuo Santariškių iki geležinkelio stoties arba maždaug šešių kilometrų ilgio metro liniją tarp Viršuliškių bei miesto centro. Vėliau metro ilgį buvo siūloma išplėsti iki 20, o paskui - iki 30 kilometrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių