Tiriamos dvi sprogimo ant Tauro kalno versijos

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Ruslanas Boiko teigė, kad penktadienį prokuratūroje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo nužudymo.

„Gavus pranešimą apie pradėtą ikiteisminį tyrimą, Vilniaus apygardos prokuratūra perkvalifikavo nusikalstamą veiką iš galimo nužudymo į galimą nužudymą kitiems žmonėms pavojingu būdu – susprogdinant“, – kalbėjo prokuroras.

Pasak jo, tiriamos dvi pagrindinės versijos: galimas nužudymas ir galima savižudybė.

„Toks atvejis labai retas, todėl įvykis sukėlė rezonansinį atgarsį. Tikrinamos visos versijos ir tam mestos pajėgos, kad būtų nustatyta galima nusikalstama veika“, – sprogimą sostinės centre komentavo R.Boiko.

Pasak prokuroro, šiuo metu apklausiami liudininkai, kurių atsirado ne vienas. Ką pareigūnams pasakojo įvykį mačiusieji, prokuratūros darbuotojas nekomentavo.

„Manyčiau, kad po liudininkų parodymų pavyks išsiaiškinti įvykio eigą“, – spėjo R.Boiko.

Prokuroro teigimu, devyniolikmetis kaunietis gyveno netoli nuo įvykio vietos ant Tauro kalno.

Paklaustas, ar vykdomos kratos, prokuratūros darbuotojas atsakė: „Veiksmai atliekami, tačiau kokie, nenorėčiau atskleisti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

breivikavichius

breivikavichius portretas
gaila jaunuolio-galejo rasti tinkamesne vieta susisprogdinti.

KAUNAS

KAUNAS portretas
durbut zalgrybio gaidys buvo,kad vare ant ryto))

Gintas

Gintas portretas
Jis, pagal musu patriotus, turetu buti didvyris - R. Kalantos pasekejas. Prisimenu Kalantos susideginima sovietmeciu, apie kuri kuriamos legendos. Jau ta pati vakara viso pasaulio kapitalistines progandos “balsai” (“Amerikos balsas”, “Svoboda”, “Vatikano radijas” ir kt.) springdami klyke, kad Lietuvoje, protestuodamas pries ziauria okupacija ir komunistine priespauda, saukdamas “Laisve Lietuvai”, susidegino Lietuvos patriotas R. Kalanta. Tik tada visai salia buve zmones negirdejo jokiu suksniu "Laisve Lietuvai". Tik baisu klyksma: "Gelbekit!" Mes su kambarioku toje vietoje atsidureme gal po 4-5 min., kai netoliese sedeje OKUPANTU KAREIVIAI (vidaus reikalu) jau buvo uzgesine nelaimeli. Zmones pasakojo, kad jis ramiai issitrauke KOMJAUNIMO BILIETA (matyt, kad nesudegtu), padejo ji ant suoliuko ir tik tada issieme stiklaini su benzinu, apsipyle (maciusieji pagalvoje, kad kazkoks kvaistelejes sugalvojo atsigaivinti vandeniu) ir uzsidege. Tada laukiniu balsu klykes "Gelbekit". O gelbeti puole tik “okupantu” kareiviai, o broliai lietuviai tik ziopsojo i "atrakcija". Kai mes, isgirde triuksma, atejome, kareiviai liepsnas jau buvo uzgesine. Visi kalbejo, kad pacanui protelis pasimaise. Kalbos apie, neva, PROTESTA pries okupacija pasklido, kai vakare "Amerikos balsas" ,"Svoboda" ir kt. radijo stotys pranese apie tragedija ir pridejo, jog tai buves J. Palacho, susideginusio po Cekoslovakijos okupacijos, pasekejas. Pradzioje net antirusiskai nusiteikusiems veikejams nesove i galva paversti viska "protesto" akcija. Tik po dienos po KPI bendrabucius pradejo vaikscioti agitatoriai ir raginti surengti per laidotuves eitynes. Veliau ivykis apaugo dar didesnemis legendomis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių